Frýdek-Místek: Gymnázium dostalo nový 'kabátek'

05.06.2018 16:03

Frýdecko-místecké gymnázium Petra Bezruče dostalo koncem května velký dárek – dokončení rekonstrukce historické budovy školy. Celkové investice do areálu gymnázia přesáhnou 40 milionů korun.

Frýdek-Místek: Gymnázium dostalo nový 'kabátek'
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

V průběhu roku 2014 převedl Frýdek-Místek budovu gymnázia do majetku Moravskoslezského kraje. Stavba byla vzhledem ke svému věku 120 let ve velmi špatném technickém stavu. Vedení kraje proto rozhodlo o její postupné kompletní rekonstrukci, která k dnešnímu dni stála téměř 26 milionů. Dalších 15 milionů korun bude v letošním roce investováno do tělocvičny a školní jídelny. Většinu prostředků zaplatil Moravskoslezský kraj ze svého rozpočtu.

Ihned po převzetí budovy začal kraj připravovat rekonstrukci budovy. Ta začala hned v roce 2015 výměnou oken. V roce následujícím byla kompletně zrekonstruována elektroinstalace. Na tyto opravy loni navázala generální oprava historické fasády budovy školy, která byla právě v těchto dnech dokončena. Letitá budova gymnázia tedy kromě modernizace také zkrásněla.

Další investice budou pokračovat ještě letos

„Škola s více než 120letou tradicí a hlavně výbornými studijními výsledky si zaslouží mít důstojné prostředí pro výuku. Jsem rád, že se nám podařilo budovu zrekonstruovat v relativně krátkém čase a zajistit tak škole komfort a podmínky odpovídající dnešním standardům. Neustálé zvyšování úrovně školství v regionu je jednou z velkých priorit vedení kraje a já věřím, že v tomto pozitivním trendu budeme pokračovat nadále i na dalších školách,“ řekl náměstek hejtmana pro školství a sport Stanislav Folwarczny.

Další investice do areálu školy budou pokračovat ještě v letošním roce. Kraj chystá v rámci akce energetických úspor zateplování budovy a výměnu oken velké tělocvičny a školní jídelny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…