Frýdek-Místek: Hlavním tématem Chlebovic je tělocvična

19.04.2017 14:00

Hlavním tématem Hovorů s občany Chlebovic se podle očekávání stala výstavba nové tělocvičny pro školu, proto zaplněný sál Domu včelařů na Fojtství nejprve vedoucí investic Radoslav Basel seznámil s výsledky studie prověřující možnosti novostavby tělocvičny v prostorách stávající základní a mateřské školy.

Frýdek-Místek: Hlavním tématem Chlebovic je tělocvična
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Ta sledovala propojení s objektem školy – tedy zajištění přístupu „suchou nohou“ – i možnost využití veřejností. „V úvahu připadají prakticky dvě varianty. Nový objekt vedle školy nebo nástavba nad mateřskou školou, o níž se uvažovalo na začátku tisíciletí a nyní místní obyvatelé projevili vůli tuto myšlenku oprášit. Hledání jiné lokality nepřipadá moc v úvahu, protože prioritou je pohodlí pro děti a učitele, kteří za ně nesou odpovědnost, a jakékoliv přesuny by všem velmi komplikovaly život,“ shrnul náměstek primátora Pavel Machala. Radoslav Basel odhadoval, že po výběru finální varianty a zpracování projektové dokumentace by se s vlastní realizací stavby mohlo začít v květnu příštího roku.

Hovořilo se také o splaškové kanalizaci. „Aktualizujeme projektovou dokumentaci, abychom se mohli ucházet o dotační titul. Vedení města chce jít zdejším občanům vstříc a kanalizaci financovat v celé její délce, od řadu až k napojení objektu. Občané se sice nemusí napojovat, pokud mají čističku odpadních vod nebo žumpy, ale dnes nelze akceptovat nějaká řešení s přepady nebo trativody, i když třeba byly v minulosti úřady posvěcené. Současně město nemá povinnost napojovat každého občana, protože prostředky Evropské unie jsou hlídány i ve smyslu ekonomického smyslu investovaných prostředků,“ vysvětloval Radoslav Basel, že kanalizaci nelze dovést na každou „samotu u lesa“.

Ve středu 19. dubna v 17 hodin v sále Kulturního domu ve Skalici proběhnou hovory s občany další místní části. Za vedení města bude přítomen náměstek primátora Jiří Kajzar.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Domov na Máji slouží seniorům už dvacet let

19:06 České Budějovice: Domov na Máji slouží seniorům už dvacet let

Přesně dvacet let od otevření si v těchto dnech připomínají pracovníci Domova pro seniory Máj. A na …