Frýdek-Místek: Lysohorská nej pokračují dvěma speciálními výstupy

30.07.2019 14:05

Turistické informační centrum Frýdek?Místek připravilo v letošní sezóně komentovaných výstupů na nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd s názvem „Lysohorská nej aneb co jste ještě nevěděli“ dva speciální výstupy. Jeden výstup zažijí účastníci s Lašským králem a jeden za západem slunce.

Frýdek-Místek: Lysohorská nej pokračují dvěma speciálními výstupy
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Na ten první s Lašským králem se mohou zájemci vydat první srpnové úterý, a to konkrétně 6. srpna od parkoviště u Rajské boudy v 8.30 hodin. Výstup je doporučen především rodinám s dětmi, a právě díky zábavě a zastávkám bude pro ně mnohem příjemnější a jednodušší.  Lašský král doprovodí skupinu až k rozcestí na Lukšinci, kde hlavně na děti čeká jedno velké dobrodružství.

Druhý komentovaný výstup bude pro změnu za západem slunce. Ten se uskuteční v úterý 20. srpna a vycházet se bude rovněž z Malenovic. Čas začátku výstupu se z tradičních 8.30 hodin posouvá až na 16.30 hodin. V průběhu výstupu účastníci objeví krásu Satinských vodopádů, poznají nejstarší hospůdku v Beskydech, seznámí se se zbojníkem Ondrášem, dozví se různé pověsti tradující se o Lysé hoře, a průvodce i připomene, že není radno podceňovat ani Lysou horu. Účastníci by neměli zapomenout na baterky a čelovky, protože do údolí se bude scházet jižza tmy.

Obě akce se ponesou v pohodovém tempu s krátkými zastávkami, poutavým výkladem a návštěvou druhé nejvýše položené meteorologické stanice. Nutno rezervovat minimálně 3 dny předem na telefonním čísle 558 676 909 nebo e-mailem janovska.dagmar@beskydy-info.cz

Cena výstupu činí 50,-Kč/osoba, s Beskydy Card výhoda 20 %.

Více informací na webových stránkách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…