Frýdek-Místek: Město cvičně řešilo povodeň

08.04.2017 13:38

Primátor města ve středu odpoledne svolal Bezpečnostní radu a Krizový štáb s cílem prověřit připravenost a schopnost operativně řešit případné povodně. Všichni zúčastnění se dostavili v požadovaný čas do zasedací místnosti magistrátu a následně vyjeli do terénu.

Frýdek-Místek: Město cvičně řešilo povodeň
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Součástí cvičení byla i komunikace formou videokonference. Zapojeni do ní byli Povodí Odry, Integrované bezpečnostní centrum Ostrava, Český hydrometeorologický ústav Ostrava a také město Frýdlant nad Ostravicí. Některé menší chyby při videopřenosu se rychle vyladily a následně už bylo možné předávat si vzájemně informace o stavu průtoku v řece, o výši hladiny v přehradě Olešná, o předpovědi počasí na nejbližší hodiny a dny a podobně,“ přiblížil první minuty cvičení primátor Michal Pobucký.

Následně vyjely jednotlivé složky do terénu. Ke splavu U Žida na řece Ostravici přijeli dobrovolní hasiči ze Zelinkovic, Lískovce, Skalice i Frýdku, také krajští profesionální hasiči z Frýdku-Místku a strážníci.

„Kromě monitorování povodňového stavu na řece Ostravici přijali na místě preventivní protipovodňová opatření. K řece dopravili protipovodňový kontejner s protipovodňovými stěnami a dalším vybavením a také kontejner s pískem, který hasiči plnili do pytlů. Otestovány byly i gumové protipovodňové stěny plněné vodou. Strážníci si vyzkoušeli ostrahu koryta rozvodněné řeky před zvídavými přihlížejícími a cvičně byly připraveny také případné objízdné trasy pro případ nutnosti uzavření některých komunikací.
„S výsledkem cvičení jsem spokojen. Všechny zúčastněné složky fungovaly, jak měly,“ uzavřel primátor Michal Pobucký. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

dezinformace

Dobrý den, tvrdíte, že dezinformace existují. Můžete definovat tento pojem, protože to zatím nikdo v ČR neudělal, ale hlavně, že tato vláda pořád mluví o tom, jak se tu šíří a jak s nimi bude bojovat. A výsledek je takový, že jak sám říkáte, se tu řada lidí bojí pak narovinu říci to, co si myslí

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Cena Vladimíra Boučka putovala do rukou svých nových držitelů

19:27 Uherské Hradiště: Cena Vladimíra Boučka putovala do rukou svých nových držitelů

Ludmila Dvořáková, která vytváří kraslice zdobené voskovou batikou a Alena Minaříková, která se věnu…