Frýdek-Místek: Město finančně podporuje obnovu objektů s historickou fasádou

16.05.2018 15:18

Statutární město Frýdek-Místek vyhlašuje druhou výzvu k podání žádostí o dotace na obnovu objektů s historickou nebo historizující fasádou, které se nacházejí mimo městské památkové zóny a nejsou zapsány na seznamu kulturních památek. Na jeden projekt je možné získat až tři sta tisíc korun.

Frýdek-Místek: Město finančně podporuje obnovu objektů s historickou fasádou
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Dotační program vyhlašujeme každým rokem. Letos v rámci první výzvy nikdo o dotaci nepožádal. Vyhlašujeme proto druhou výzvu pro předkládání žádostí. Peníze lze žádat nejen na obnovu fasády, ale také na výměnu střešní krytiny, na okapy, mříže, parapety i prvky umožňující bezpečné umístění truhlíků s květinami nebo třeba noční osvětlení fasády, které zdůrazní její tvarosloví a podobně,“ přiblížil náměstek primátora Karel Deutscher.

Cílem programu je, aby ve městě bylo co nejvíce objektů s opravenými historickými fasádami a dalšími prvky, které zvýrazňují celkový arechitektonický výraz objektu i místo, ve kterém se nachází. „Estetizace veřejného prostoru a pozitivní image města je důležitá, má vliv na naše pozitivní myšlení, vnímání okolí a vlastně na celkovou spokojenost,“ dodal náměstek Deutscher.  

Žádosti o dotace z Programu regenerace objektů s historickou nebo historizující fasádou na území města bude město přijímat od 4. června do 13. července.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…