Frýdek-Místek: Město nechce dodávky na sídlištích

26.08.2020 19:01

Statutární město Frýdek-Místek spustí v září pilotní projekt zákazu parkování velkých vozidel, tedy zejména dodávek, na sídlištích. Nejen, že zabírají parkovací místa občanům, protože jsou delší než osobní vozidla, ale často také brání ve výhledu a bývá dosti nepříjemné je objíždět. Situace je nejhorší na sídlištích Slezská a Růžový pahorek.

Frýdek-Místek: Město nechce dodávky na sídlištích
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Tuto tíživou situaci se město rozhodlo řešit radikálně. Koncem loňského roku projednalo možnosti řešení s Policií ČR a následně zpracovalo návrh změny dopravního značení. Poté, co byl policií schválen, bylo vydáno stanovení místní úpravy silničního provozu.

„Dohodli jsme se, že regulaci parkování dodávek na sídlištích otestujme na frýdeckém Růžovém pahorku. Jednak je to sídliště, kde dodávky parkují více než na jiných místech ve městě, a také proto, že má nízký počet vjezdů, takže ho lze snadněji takzvaně zazónovat, tedy osadit dopravními značkami s vyznačením zóny se zákazem parkování vozidel s hmotností nad 2,5 tuny,“ uvedl náměstek primátora pro dopravu Karel Deutscher.

Zákaz parkování vozidel nad 2,5 tuny v době od 18 do 7 hodin začne v lokalitě Růžový pahorek platit ihned po instalaci příslušných dopravních značek, což by mohlo být již první týden v září.

„Jedná se o pilotní projekt, který budeme sledovat a vyhodnocovat. Je také možné, že v jeho průběhu budeme na základě získaných poznatků a v případě potřeby upravovat dobu zákazu parkování dodávek na tomto sídlišti. Naším záměrem je nasbírat co nejvíce zkušeností a informací spojených s tímto pilotním projektem a v budoucnu zóny se zákazem stání vozidel, jejichž okamžitá hmotnost přesahuje 2,5 tuny, rozšířit i do dalších lokalit ve městě,“ doplnil náměstek Deutscher.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …