Frýdek-Místek: Město prověřuje alternativy umístění očkovacího centra

07.02.2021 17:02

Frýdecko-místecká radnice má zájem, aby přímo ve městě vzniklo očkovací centrum, které by bylo dostupné pro místní občany, a ve spolupráci s nemocnicí a krajskou hygienickou stanicí hledá tu nejlepší variantu jeho umístění. Po návštěvě haly Polárka a Národního domu a po zhodnocení veškerých aspektů se zdá být výhodnější druhá varianta.

Frýdek-Místek: Město prověřuje alternativy umístění očkovacího centra
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Nejprve se zástupci města, nemocnice a hygieny sešli ve víceúčelové sportovní hale Polárka, kde si všechny strany navzájem řekly, co očkovací centrum vlastně obnáší a co je pro něj nutné zajistit. „Vzhledem k počtu obyvatel Frýdku-Místku a spádové oblasti, odhadu těch, kteří se budou chtít nechat naočkovat a kapacity 500–600 lidí denně, jež zvládneme naočkovat, musíme uvažovat o tom, že centrum bude muset fungovat nejméně čtvrt roku. Očkovací týmy máme, minimálně pět, oslovili jsme i praktické lékaře, kteří budou vakcinovat, ať očkování obyvatel probíhá co nejrychleji. Doufám, že o vakcinaci bude mezi lidmi zájem, čím dřív to bude, tím to samozřejmě bude pro region lepší. Ale všichni víme, jaká je nyní situace s vakcínami,“ podotkl ředitel nemocnice Tomáš Stejskal.

Anketa

Koho z těchto kandidátů byste volili za prezidenta republiky?

hlasovalo: 13182 lidí

„Máme několik variant, kde by mohlo očkovací centrum vzniknout. V Polárce je rozhodně prostor pro velkokapacitní centrum, má velmi dobré zázemí, velké plochy, parkovací místa, dostupnost i třeba přímý vjezd do haly v případě potřeby, takže jsou zde splněny veškeré požadavky. Hala je schopna poskytnou dostatečný komfort zdravotníkům i občanům,“ hodnotil primátor Michal Pobucký, který si ovšem nechal otevřená dvířka pro další varianty, protože na místě nebyly k dispozici rozvahy kompletní vytíženosti ledové plochy v nejbližším období.

Protože se nakonec ukázalo, že u Polárky nelze brát v úvahu pouze termínovou listinu dospělého týmu a že se ani mládežníci stále nechtějí vzdát naděje, že i jim bude v dohledné době umožněno sportovat a mohli by si prodloužit obvyklou sezónu, uskutečnila se za pár dní i prohlídka druhé varianty – Národního domu.

Účastníci prohlídky v podobném složení si i v Národním domě prohlédli všechny využitelné prostory, které se rovněž ukázaly pro potřeby očkovacího centra velmi vyhovující. Dispozice umožňují dostatek prostor pro čekárnu, samotnou vakcinaci i potřebné zázemí. „I tady zdravotníci najdou vše, co potřebují, Národní dům každý zná a je ještě lépe dostupný, protože je v centru a s frekventovanější městskou hromadnou dopravou. Shodli jsme se, že varianta Národního domu teď bude pro nás číslo jedna,“ informoval primátor Michal Pobucký.

Náměstek pro kulturu a sport Pavel Machala doplnil: „V Polárce by byl provoz očkovacího centra a aktivit na ledě neslučitelný, tady by kultura v případě potřeby odříznuta úplně nebyla. Většina akcí začíná až v podvečer a řekli jsme si, že by neměl být problém sál po provozní době očkovacího centra rychle připravit, například pro taneční. Ale uvidíme, co všechno bude možné pořádat, i to, jaká bude dostupnost vakcín.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…