Frýdek-Místek: Nové sídlo městské policie v Těšínské ulici

31.05.2021 10:11

Statutární město Frýdek-Místek v dubnu učinilo několik významných administrativních kroků směrem k zahájení rekonstrukce domu č. p. 1083 v ulici Těšínská, kde má vzniknout nové kontaktní centrum městské policie a přesídlit přestupkové oddělení magistrátu.

Frýdek-Místek: Nové sídlo městské policie v Těšínské ulici
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Tuto nemovitost radnice nabyla v rámci směny se Slezanem v roce 2017 a nyní se projekt dovedl k žádosti o stavební povolení a současně bylo požádáno o poskytnutí dotace z rozpočtu Státního fondu podpory investic, který pomáhá vlastníkům území se starou stavební zátěží.

„Konečně se vše výrazněji hýbe dopředu. Předpokládáme zahájení stavebních prací někdy v říjnu, čímž se vlastně začne revitalizovat celé to území od ulice Těšínské až po vlakové nádraží, v souladu s Memorandem o spolupráci se slezanským holdingem, uzavřeným v roce 2016. Slezan zde má další velké plány, takže by zde vlastně měla vzniknout jakási celá nová městská čtvrť se zajímavými službami a bulvár navazující na budoucí dopravní terminál,“ uvedl náměstek primátora Jiří Kajzar.

„Sledovali jsme programy zaměřené na brownfieldy, které podporují přeměnu starých průmyslových center na něco smysluplného, a podali jsme žádost, kterou můžeme získat skoro 35 milionů a dalších 15 formou bezúročného úvěru. Celkové předpokládané náklady šplhají k 70 milionům a v dnešní době obzvlášť je důležité každé vylepšení příjmové stránky rozpočtu,“ doplnil náměstek primátora Jakub Míček.

V částečně podsklepeném dvoupodlažním objektu s podkrovím má po rekonstrukci sídlit městská policie s celou svou administrativou i potřebným zázemím pro terénní pracovníky, která tak opustí své stávající sídlo, kde se už nedaří zajistit potřebný standard. „Přesunutím městské policie a přestupkového oddělení do jednoho objektu dojde k vhodnému propojení agend. Zaměstnanci přestupkového oddělení se budou cítit bezpečněji. Při ústních správních řízeních bude spolupráce jednodušší a operativnější,“ vyjmenoval výhody sestěhování náměstek primátora Leonard Varga.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…