Frýdek-Místek: Omlazování stromů je v plném proudu

23.08.2019 9:36

Zaměstnanci technických služeb ve Frýdku-Místku, kteří mají mimo jiné na starost péči o zeleň ve městě, v těchto dnech věnují zvýšenou pozornost vzrostlým stromům. Nyní je vhodná doba na jejich ošetření a omlazení prostřednictvím ořezů, které budou realizovány až do konce září.

Frýdek-Místek: Omlazování stromů je v plném proudu
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Požadavky na ořezy stromů dávají technickým službám pracovníci odboru životního prostředí, a to na základě vizuálních kontrol stromů nebo oprávněných žádostí občanů, kterým větvě zasahují do oken, balkónu nebo fasády domu. Nalomené, zlomené nebo popadané větve po silném větru nebo deštích mohou občané hlásit technickým službám přímo, a to nejlépe prostřednictvím formuláře, nazvaného hlášení poruch, který mají na svých webových stránkách,“ řekl primátor Michal Pobucký.

„Stromy ořezáváme v průběhu vegetačního období, kdy je vhodná doba pro tyto práce. Začali jsme již v červnu. Tato údržba se dělá zejména z důvodu zvýšení celkové vitality a zdravotního stavu stromů, zajištění provozní bezpečnosti stromů, zajištění podchozích a podjezdných profilů komunikací a vyřešení některých oprávněných požadavků zdejších občanů. V současnosti pracujeme na celém území města. Při řezech ve výškách využíváme montážní plošiny s dosahem 14 a 22 metrů,“ uvedl předseda představenstva Jaromír Kohut.

Po řezech následuje úklid větví, které jsou štěpkovány. Vzniklou štěpku technické služby dále používají, a to k zamulčovaní výsadeb a keřových skupin na plochách města. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…