Frýdek-Místek: Přenosné panely ke kulturním akcím informují o koronaviru

24.03.2020 10:04

V těchto dnech byly po městě vylepeny velkoplošné plakáty s informacemi o krizové lince pro seniory a osamělé lidi, ale také informacemi o tom, jak snížit riziko nakažení koronavirem.

Frýdek-Místek: Přenosné panely ke kulturním akcím informují o koronaviru
Foto: Frýda
Popisek: Vizualizace obchodního centra Frýda.

Plochy uvolnila městská organizace KulturaFM, která jejich prostřednictvím lákala na kulturní a společenské akce, které jsou nyní zrušeny. Plochy nabídla k využití městu. Je jich celkem deset, a to v různých lokalitách města, například na nejlidnatějším sídlišti Slezská ve Frýdku nebo Riviera v Místku (prodejna Ještěr-viz foto) nebo naproti polikliniky před prodejnou potravin.

„Byla by škoda tyto plochy nechat prázdné a nevyužité. Lidé jsou o koronaviru informováni a zprávy si sdílejí přes sociální sítě. Zejména starším seniorům jsou ale sociální sítě velmi vzdálené. Proto jsme využili dané nabídky a na plochy vylepili informace o lince pro seniory a osamělé lidi, která je k dispozici od pondělí do pátku a jejím prostřednictvím je možné objednat si nákup potravin, hygienických potřeb nebo léků,“ řekl primátor Michal Pobucký s tím, že část plakátu patří informacím o hygienických pravidlech, jejichž dodržování pomáhá snižovat riziko nakažení.

Anketa

Podporujete předsedu vlády Andreje Babiše? (Ptáme se od 24.3.2020)

93%
7%
hlasovalo: 39607 lidí

Seniory se město snaží informovat také prostřednictvím letáku, na kterém jsou uvedeny základní informace a doporučení v době koronavirové epidemie. Dostali ho předsedové osadních výborů v okrajových částech města, aby jej distribuovali starším občanům a vylepován je také na bytových domech ve vlastnictví města.

„Distribuce má bohužel v této době své limity. Chtěl bych touto cestou požádal ty, kteří tuto zprávu čtou a bydlí v paneláku nebo cihláku, aby leták (ZDE) vytiskli a vyvěsili na nástěnku ve svém domě. Uděláte tak dobrou věc, přispějete k větší informovanosti seniorů, kteří většinou nemají facebooky a další sociální sítě a z celé situace mohou být přinejmenším velice nervózní a nejistí. Za spolupráci předem moc děkuji,“ vyzval náměstek primátora Marcel Sikora, který ocenil také spolupráci s tiskárnou Kleinwächter, která bannery na své náklady vytiskla, a organizací KulturaFM, která je následně po městě vylepila. Leták pro seniory ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…