Frýdek-Místek: Senioři přicházejí s připomínkami

05.02.2018 20:30

Lednová rada seniorů, která je poradním orgánem primátora Michala Pobuckého, se věnovala aktuálním připomínkám seniorů, kteří jsou velmi aktivní ve svých podnětech.

Frýdek-Místek: Senioři přicházejí s připomínkami
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Jedním z čerstvých podnětů bylo vyčištění monumentu holubic u řeky Ostravice. „Opakovaně se to soutěžilo, ale nejsou zájemci, a když se našel, tak za takovou cenu, že bychom za to mohli postavit nový památník,“ reagoval primátor Michal Pobucký, který mohl sdělit i jednu vyřízenou připomínku, když se podařilo na autobusovou zastávku Lékárna u nemocnice umístit nové lavičky. „Technické služby se pokouší dodat prototypy, které by byly schopny samy dlouhodobě vyrábět, abychom nebyli závislí na externích dodavatelích a snadněji udrželi jednotnější styl,“ vysvětlil primátor, který je na příští radě seniorů připraven k „inventuře“ připomínek za loňský rok, aby bylo zřejmé, co vše se podařilo splnit.

Policie ČR informovala o preventivních akcích před koncem roku, které proběhly klidně a potvrdily další pokles nápadu trestné činnosti o 25 % oproti předchozímu období, kdy navíc klidné období pokračuje i zkraje roku. Ivo Kališ, ředitel Městské policie Frýdek-Místek, potvrdil problémy s bezdomovci v zimním období a rozptyloval obavy seniorů o pokutování, když vjedou do pěší zóny u polikliniky. „Když lidé vozí své starší rodinné příslušníky k lékaři, určitě v zóně pokutováni nebudou. Mohou zde seniory vysadit, ale samozřejmě tam nesmí stát nebo parkovat,“ vysvětlil, co je tolerováno, Ivo Kališ.

Rada seniorů probírala dále možnosti senior taxi, snahy o konkurenční organizaci seniorů ve městě, pokles žadatelů o umístění v domově pro seniory, novou vyhlášku omezující ubytovny i prezidentskou volbu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…