Frýdek-Místek: Svoz vánočních stromků začne ve čtvrtek

07.01.2020 17:29

Městská společnost Frýdecká skládka začne se svozem vánočních stromků převážně ze sídlištní zástavby ve čtvrtek 9. ledna. Následně je bude svážet každou lednovou sobotu (11. 1., 18. 1. a 25. 1.).

Frýdek-Místek: Svoz vánočních stromků začne ve čtvrtek
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Žádáme občany, aby odstrojené vánoční stromky odkládali ke kontejnerům na komunální odpad, odkud je následně odveze zvlášť vypravené vozidlo Frýdecké skládky. Stromky nekončí na skládce komunálního odpadu. Sváženy jsou do kompostárny, kde jsou štěpkovány a následně využity při výrobě kompostu,“ vyzval a připomenul primátor Michal Pobucký.

Loni v lednu bylo svezeno přes 22 tun stromků, což je ve srovnání s rokem 2018 nárůst o více jak 6,5 tuny. Frýdecká skládka, která sváží stromky, žádá občany, aby z nich odstranili vánoční ozdoby a pokud možno také všechny závěsné háčky. 

„Vánoční stromy z náměstí budou odstraněny v tomto týdnu. Naši pracovníci z nich odřežou větve, které se štěpkují, kmeny následně rozřežou a odvezou zpět majitelům stromů, což je již několik let běžná praxe,“ doplnil předseda představenstva technických služeb Jaromír Kohut.

Stromky budou sváženy ze sídlištní zástavby. Žádáme občany, aby je odstrojené odkládali ke kontejnerům. Následně budou sváženy do kompostárny, kde budou štěpkovány a ně využity pro výrobu kompostu. Velké vánoční stromy budou rozřezány a dřevo z nich bude odvezeno zpět majitelům stromů, což je letitá praxe.  

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…