Frýdek-Místek: Třicátá léta minulého století a tehdejší černá kronika

22.06.2020 11:38

První letošní komentovaná prohlídka Frýdku-Místku v rámci Dnů s průvodcem, které pořádá Turistické informační centrum Frýdek-Místek, ponese název Babylon Místek. Díky ní budou mít zájemci v sobotu 11. července 2020 možnost se přenést do 30. let minulého století, nahlédnout do tehdejší černé kroniky a podívat se na odvrácenou stranu jindy poklidného moravského městečka.

Frýdek-Místek: Třicátá léta minulého století a tehdejší černá kronika
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Loupežná přepadení, krádeže nejen jízdních kol, ale i tajné podniky či vraždy; nic z toho nebylo na první pohled ctihodným Místečanům cizí. „Podíváme se pod ruce místnímu četnictvu i tehdejší vládní garnituře, seznámíme se s vyšetřovacími postupy a možná si i nějaké z nich budou moci zájemci vyzkoušet na vlastní kůži,“ přibližuje průběh prohlídky ředitelka Turistického informačního centra Monika Konvičná.

A proč je prohlídka pojmenována právě Babylon Místek? K neustávajícímu napětí mezi Čechy a Němci se přidávají konflikty mezi jednotlivými politickými stranami - v čemž vynikají bojovností zejména mladí komunisté - k tomu lze přičíst lichvu, noční život a všemožné činnosti kriminálních živlů - a hned máme Babylon jako vyšitý.

Nově je nutné si účast na prohlídce objednat předem. Rezervace přijímají všechny pobočky Turistického informačního centra Frýdek-Místek. Cena činí 80 Kč/dospělý, 60 Kč/dítě do 15 let. Akce se koná za každého počasí.

Sraz účastníků bude u Turistického informačního centra F-M na náměstí Svobody 6 v 9 hodin.

Další komentované prohlídky, připravované na rok 2020, najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…