Frýdek-Místek: Turistické informační centrum vyrazí mezi návštěvníky a obyvatele

28.06.2018 21:22

Letní turistická sezóna začíná nabývat na intenzitě, a proto Turistické informační centrum Frýdek?Místek vyráží již třetím rokem mezi turisty. Návštěvníci statutárního města Frýdku-Místku a Beskyd se tak mohou setkat opět s mobilními informátory na kolech i pěšky, kteří budou lákat na zdejší turistickou nabídku.

Frýdek-Místek: Turistické informační centrum vyrazí mezi návštěvníky a obyvatele
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Mobilní informátory poznají lidé především podle výrazných zelených triček s označením Tourist Info. Do města budou na kolech vyjíždět vždy v úterý a pátek a návštěvníci se s nimi potkají třeba u přehrady Olešná nebo na Zámeckém náměstí. Ve čtvrtky budou vyrážet pěšky také do Beskyd.

„Mobilní informátoři zájemcům poradí, kam se vydat na výlet, jaké další atraktivity mohou ve Frýdku-Místku a okolí navštívit nebo pozvou na významné akce, které se ve městě konají. Jen v loňském roce jsme takto poradili více než 1500 turistům a rozdali na 2000 propagačních materiálů,“  říká koordinátorka projektu Petra Kociánová z Turistického informačního centra Frýdek-Místek.

Projekt „Mobilní informační centrum“ si rok od roku získává čím dál větší popularitu. „Například v loňském roce informátory oslovovali sami i zahraniční turisté, neboť jsou zřejmě zvyklí, že v zahraničí tyto služby běžně fungují. Jsme proto rádi, že jsme byli nápomocni při jejich plánování výletů a mohli je vybavit i propagačními materiály v cizím jazyce,“ uzavírá Petra Kociánová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…