Frýdek-Místek: Ve čtvrtek v hale Polárka bude Trh vzdělávání a uplatnění

21.10.2019 13:02

Úřad práce ČR ve spolupráci se statutárním městem Frýdek-Místek pořádá „Trh vzdělávání a uplatnění 2019“. Konat se bude 24. října od 10 do 16 hodin v hale Polárka.

Frýdek-Místek: Ve čtvrtek v hale Polárka bude Trh vzdělávání a uplatnění
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Na akci se představí 65 vystavovatelů, tedy zejména středních škol a firem, které s nimi spolupracují.  Na ploše haly bude připraveno na tři desítky praktických ukázek a aktivit, například pájení, svařování na trenažéru, skládání ubrousků a zdobení cupcaků nebo  výroba květinových šperků. Živo bude i před halou, kde svou práci představí kováři, zájemci uvidí praktické ukázky frézování na pantografu nebo tvoření podzimních dekorací a na jednom z modelů si budou moci vyzkoušet i dojení krávy. Stejně jako v minulém ročníku se akce zúčastní VŠB – Technická univerzita Ostrava, konkrétně strojní fakulta, katedra energetiky. S sebou bude mít opět fluidní popcornovač, takže návštěvníci se mohou těšit na kornoutek popcornu.

„Cílem akce je formou praktických ukázek a prezentací přiblížit žákům devátých tříd, současným studentům, ale taky dospělým možnosti dalšího vzdělávání a následného uplatnění. Zástupci škol i zaměstnavatelů seznámí zájemce se svými nabídkami i svými požadavky,“  řekl náměstek primátora Pavel Machala.

Ze zaměstnavatelů se představí mimo jiné společnost MOBIS Automotive Czech, BLANCO Professional CZ, Hyundai Motor Manufacturing Czech a dalších šest firem zajišťujících návaznost na studijní a učební obory.

V rámci akce bude také vyhlášen již 3. ročník soutěže TECH-talent a INDUSTRIAL-talent, která je určena všem žákům a studentům základních a středních škol se sídlem ve Frýdku-Místku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…