Frýdek-Místek: Vítání občánků opět od září

21.08.2020 17:21

Společenský obřad vítání občánků, při kterém jsou novorozené děti s trvalým pobytem na území Frýdku-Místku vítány mezi občany města, se znovu uskuteční od září. Konat se bude jako doposud v reprezentativních prostorách Rytířského sálu frýdeckého zámku.

Frýdek-Místek: Vítání občánků opět od září
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Z důvodu vypuknutí pandemie koronaviru byla akce do odvolání zrušena. Nyní v ní chce město opět pokračovat, a to i přesto, že její účastníci budou muset dodržovat zpřísněná hygienická opatření, včetně nutnosti mít při tomto slavnostním obřadu na obličeji roušky.

„Mezi občany je o tuto akci veliký zájem. Zaznamenáváme desítky telefonátů s dotazy, kdy ji opět obnovíme. Jelikož jsme byli nuceni zrušit kvůli koronaviru čtyři termíny, nepřivítali jsme mezi nás ještě několik dětí narozených v loňském roce. Proto taky na září plánujeme hned tři termíny. Další vítání se, pokud to situace dovolí, uskuteční také v říjnu, listopadu a prosinci,“ řekl primátor Michal Pobucký.

Pozvánky k vítání občánků jsou rodičům zasílány na základě vyplněné přihlášky, kterou obdrží spolu s rodným listem dítěte (v případě, že se porod uskutečnil v jiném městě, zašle přihlášku rodičům kancelář primátora). Přihlášku je nutné vyplnit z důvodu souhlasu s užitím osobních údajů.

„Rodiče jsou zváni na obřad minimálně dva týdny před termínem jeho konání. Pokud jim termínem nevyhovuje, mohou jej po dohodě přesunout,“ zopakoval primátor s tím, že k vítání mohou rodiče hlásit dítě až do jednoho roku jeho věku.

Vítání občánků se koná dle zájmu rodičů, a to zpravidla jednou měsíčně, s výjimkou prázdninových měsíců, kdy se tato akce nekoná. V loňském roce bylo mezi občánky města slavnostně přivítáno 285 dětí.

Termíny vítání občánků:

  • 3. září, 10. září, 17. září
  • 22. října
  • 5. listopadu
  • 3. prosince

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

7:04 Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

V lednu byly spuštěny eDoklady – aplikace, která v zabezpečené formě obsahuje občanský průkaz. Posky…