Frýdek-Místek: Zastupitelé rozhodnou o dotacích pro faunapark

15.02.2018 10:48

Radní města doporučují zastupitelstvu, které zasedne 26. února, schválit 400 tisíc korun na provoz a údržbu faunaparku. Peníze jsou primárně určeny na rekonstrukci chodníků a na úhradu nákladů spojených s údržbou parku v tomto roce.

Frýdek-Místek: Zastupitelé rozhodnou o dotacích pro faunapark
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Projekt na obnovení parku v centru města, který by navázal na historii zooparku, podporuje město od samotného počátku. V loňském roce Spolek pro Faunapark uzavřel nájemní smlouvu se společností Slezan Holding o pronájmu pozemku faunaparku a město následně začalo přispívat na jeho provoz. Letos je dvě stě tisíc určeno na úpravu chodníků a dvě stě tisíc na údržbu parku, která zahrnuje například sečení trávy, péči o stromy nebo odstranění biologicky rozložitelného odpadu,“ uvedl primátor Michal Pobucký s tím, že v lokalitě u haly Polárka by tak s přispěním města měla postupem času vzniknout klidová parková zóna s přírodním dětským hřištěm, malou kontaktní zoo s převážně domácími zvířaty i edukačním centrem zaměřeným na přírodu a ekologii.

Faunapark by měl být atraktivním místem pro setkávání, vzdělávání i odpočinek.

Projekt na obnovení parku v centru města, který by navázal na historii zooparku, podporujeme od samotného počátku. Letos je dvě stě tisíc určeno na úpravu chodníků a dvě stě tisíc na údržbu parku, která zahrnuje například sečení trávy nebo péči o stromy. V lokalitě u haly Polárka by tak s pomocí města měla časem vzniknout klidová parková zóna s přírodním dětským hřištěm a malou kontaktní zoo s převážně domácími zvířaty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…