Frýdek-Místek hledá opět ten nejlepší štrúdl

29.06.2022 15:47 | Tisková zpráva

Letošní gastrofestival Frýdek-Místek plný chutí s XII. Beskydskými rekordy vypukne už za necelé dva měsíce. Ale vy se už nyní můžete hlásit do tradiční soutěže o nejlepší štrúdl!

Frýdek-Místek hledá opět ten nejlepší štrúdl
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Myslíte si, že pečete ten nejlepší štrúdl? Ať už sladký nebo slaný? Frýdek-Místek hledá právě vás! V rámci gastrofestivalu, který se uskuteční v sobotu 20. srpna na místeckém náměstí Svobody, vyhlásí zástupci odborné i laické veřejnosti vítěze letošního ročníku!

A jak se zapojit do soutěže? „Na webu ZDE se prostřednictvím formuláře přihlásit, a v sobotu 20. srpna v 9 hodin přinést upečený štrúdl do turistického informačního centra na náměstí Svobody v Místku. A pak už jen počkat na verdikt poroty, který bude vyhlášen na podiu v 13 hodin,“ přibližuje Nikola Laníková z pořádajícího Turistického informačního centra Frýdek-Místek.

Vítěze těch nejlepších čekají ceny, které do soutěže věnovali partneři akce HC Frýdek Místek a Beskydská likérka. Vítězné recepty z předchozích ročníků a podmínky soutěže mohou zájemci nalézt na webových stránkách akce Frýdek-Místek plný chutí ZDE.

Nejlepší štrúdly posledního ročníku:

Anketa

Pokud by v roce 2022 byly parlamentní volby, volili byste stejnou stranu jako v roce 2021? (Ptáme se od 28.6.2022)

75%
21%
hlasovalo: 6690 lidí

Závin s glazovanou slaninou a nakládanými cibulkami od Miloše Semenyšiniho
Ingredience
:
listové těsto
hrubozrnná hořčice
slanina od poctivého řezníka
javorový sirup
nakládané cibulky
nakládaný zelený pepř
sýr čedar
Postup:
Den předem si potřeme slaninu javorovým sirupem a necháme marinovat, pak slaninu lehce opečeme na pečícím papíru v troubě. Listové těsto potřeme hrubozrnnou hořčicí, přidáme glazované plátky slaniny, nakládané cibulky a posypeme čedarem. Těsto zabalíme jako štrúdl a posypeme naloženými kuličkami zeleného pepře. Pečeme v troubě cca 25 minut.

Povidlový perníkáč od Jitky Hlavaté
Ingredience:
300 g hladké mouky
špetka soli
1 sáček prášku do perníku
100 g moučkového cukru
50 g rozpuštěného másla
tekutý med
Postup:
Rozválet těsto na tenký plát, potřít povidly, zatočit, pomazat rozšlehaným vejcem, propíchat a péci 35 minut na 170 stupňů, rozkrájet horké.

Turistické informační centrum Frýdek-Místek, p. o. je regionální agentura pro informace a služby cestovního ruchu. Poskytuje svým návštěvníkům turistické a kulturní informace o Frýdku-Místku a jeho nejbližším okolí prostřednictvím svých poboček ve Frýdku a Místku a webových stránek ZDE. Současně je pořadatelem akcí Den s průvodcem, Frýdek-Místek na cestách a Frýdek-Místek plný chutí/Beskydské rekordy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …