Frýdek-Místek má na svém webu jednu z nejlepších prezentací o životním prostředí

03.01.2012 20:50

Statutární město Frýdek-Místek získalo další příznivé ocenění.

Frýdek-Místek má na svém webu jednu z nejlepších prezentací o životním prostředí
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Poté co se umístilo v hodnocení sociální situace v rámci kraje na 3. místě, získalo další ocenění, tentokrát v celostátní soutěži Zelená informacím, která je zaměřena na prezentaci informací o životním prostředí na internetových stránkách města. Zde město získalo 3. příčku z celkem 270 přihlášených měst a obcí České republiky.

„Smyslem soutěže je najít tři nejzdařilejší prezentace životního prostředí na oficiálních internetových stránkách měst ČR. Cílem je dále motivovat města k uživatelsky přátelskému elektronickému publikování údajů o životním prostředí s využitím originálních forem a vhodných indikátorů,“ píše se na webových stránkách Týmové iniciativy pro místní udržitelný rozvoj, o. s., která ve spolupráci s Centrem pro otázky životního prostředí University Karlovy a pod záštitou Ministerstva životního prostředí a Svazu měst a obcí České republiky vyhlásila výsledky prvního ročníku výše zmíněné soutěže.

 Do výběru bylo zahrnuto 270 měst s počtem obyvatel vyšším než 5000. Pro své specifické postavení nebyla hodnocena města Praha a Brno. Do užšího výběru postoupilo celkem 25 měst.

Absolutními vítězi se stala města:
 1. Krnov
 2. Kopřivnice
 3. Frýdek- Místek
 

 Ocenění převzal 15. prosince na půdě Ministerstva životního prostředí ČR v Praze zástupce vedoucího odboru životního prostředí a zemědělství magistrátu ve Frýdku-Místku Ing.  Jiří Lederer.

 „Ocenění nás samozřejmě potěšilo. Snažíme se lidem na webu města podávat co nejkomplexnější informace týkající se životního prostředí. Informace přitom rozdělujeme do přehledných skupin tak, aby si občan rychle našel informaci, kterou potřebuje. V sekci odboru životního prostředí a zemědělství na webových stránkách města nechybí seznam vyhlášek, formulářů a tiskopisů k různým žádostem, kontakty na úředníky, kteří mají ve svých kompetencích nejen správu a údržbu zeleně ve městě, ale také správu lesního majetku, veřejných pohřebišť, odpadové hospodářství, vodní hospodářství a myslivost. Denně informujeme o stavu ovzduší a průběžně doplňujeme informace o svozu nebezpečného nebo velkoobjemového odpadu nebo likvidaci černých skládek, ale také o kvalitě vody pramene v Hájku. Pod životním prostředím a zemědělstvím na stránkách města občané také najdou informace o naučných stezkách ve městě, o památných stromech, ale také lesních pozemcích ve vlastnictví města a další zajímavé informace,“ uvedl vedoucí odboru životního prostředí a zemědělství Jaroslav Zezula.

MM F-M, Jana Matějíková
ODBOR ŠKOLSTVÍ, KULTURY, MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: frydekmistek.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Za Žateckým pokladem

16:31 Žatec: Za Žateckým pokladem

Regionální muzeum nabízí zábavu i dobrodružství v nové aplikaci.