Frýdek-Místek zavádí digitální zobrazování jízdních řádů na zastávkách

27.09.2022 13:55 | Tisková zpráva

Město Frýdek-Místek ve spolupráci s autobusovým dopravcem 3ČSAD zavádí v pilotním projektu nový systém zobrazování jízdních řádů, který doplní stávající tištěné jízdní řády.

Frýdek-Místek zavádí digitální zobrazování jízdních řádů na zastávkách
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

„Jedná se o technologii displeje, které napodobují vzhled tradičních tištěných jízdních řádů. Výhodou oproti klasickým LCD displejům je zabránění odlesků a špatné čitelnosti na slunci. Zde se naopak čitelnost na slunci zvyšuje,“ uvedl náměstek primátora Frýdku-Místku pro dopravu, silniční hospodářství a životní prostředí Leonard Varga (Piráti).

Anketa

Kdo je vítězem komunálních voleb?

22%
66%
8%
hlasovalo: 14599 lidí

„Dobíjení je zajištěno prostřednictvím solárního panelu a baterie, takže nemusíme vykopávat a napojovat kabeláž, co by především v historickém jádru mohlo znamenat komplikace,“ dodal náměstek Leonard Varga.

„Displeje s jízdními řády jsou rozděleny do tří částí. První zobrazuje aktuální spoje včetně reálného zpoždění a doplňkovou předpověď počasí. Druhá stránka obsahuje kompletní mapu dopravní sítě a třetí stránka klasickou běžnou podobu papírového jízdního řádu,“ popsal ředitel divize osobní dopravy 3ČSAD Jakub Vyvial. Jednotlivá zobrazení si volí cestující intuitivně pomocí tlačítek. Nové elektronické jízdní řády již byly osazeny na zastávkách Bruzovská a Zámecké náměstí.

„Po vyhodnocení testovacího provozu zapracujeme zkušenosti s elektronickými jízdními řády do dotačního projektu dopravce ČSAD Frýdek-Místek, který je pro MHD Frýdek-Místek předschválen ve výši 5,3 milionu korun. Poté se tyto jízdní řády rozšíří do dalších lokalit ve městě. Kromě toho připravujeme vybudování velkoformátových informačních LED panelů ve vybraných přestupních uzlech autobusové dopravy,“ nastínil náměstek primátora Leonard Varga.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

7:37 Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

Den Země, tradiční environmentální akce, nabídnul v pátek 19. dubna v Komenského sadech bohatý progr…