Frýdlant: Objekt čp. 99 čeká statické zajištění, mají v něm být byty

06.01.2023 18:35 | Tisková zpráva

Kompletní obnovou pláště prošel loni dům čp. 99 na náměstí T. G. Masaryka ve Frýdlantu, ve kterém dříve sídlila například Policie ČR. Město chce v objektu, pro který hledalo využití od roku 2009, vybudovat byty.

Frýdlant: Objekt čp. 99 čeká statické zajištění, mají v něm být byty
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

Po rekonstrukci pláště je ale nutný k tomu, aby mohl být záměr vzniku bytů realizován, ještě další stavební zásah, a sice statické zajištění celého objektu. I tomu se bude věnovat nová projektová dokumentace, která již začala vznikat.

„Máme za sebou loňskou rekonstrukci vnějšího pláště domu čp. 99, takže tam neprší a nebude docházet k další devastaci dřevěných prvků, do kterých zatékalo. Dům má také vyměněná okna a opravenou fasádu. Bohužel už když probíhaly rekonstrukční práce, bylo díky statickému posudku zjištěno, že jsou v objektu ve špatném stavu podlahy. Bez jejich opravy a statického zajištění bychom se tak v obnově objektu nepohnuli dále,“ říká místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka.

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí

Město Frýdlant proto zadalo vypracování projektové dokumentace na zajištění vnitřních prostor objektu. „V projektové dokumentaci bude řešeno statické zajištění celého objektu včetně všech podlaží, vestavba výtahu, protipožární opatření, oprava schodů a změna užívání na bytové jednotky,“ vypočítává vedoucí investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant Dana Kiliánová.

„O tom, že v čp. 99 vniknou byty, rozhodli frýdlantští zastupitelé hlavně kvůli jejich dlouhodobému nedostatku. Jisté ale je, že nepůjde o žádnou malou investici, minimálně přijde jejich vytvoření na 50 milionů korun. I proto budou zastupitelé rozhodovat o tom, zda bude rekonstrukce financována z rozpočtu města, z dotace nebo z úvěru,“ dodává starosta města Ing. Dan Ramzer.

Na byty by mělo být přestavěno druhé, třetí a čtvrté nadzemní podlaží. V přízemí objektu zůstanou komerční prostory a také je zde služebna Městské policie Frýdlant.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…