Frýdlant: Rada zpřesnila zásady pro přidělování obecních bytů

08.09.2019 16:07

Město Frýdlant disponuje v současnosti 236 nájemními byty, z čehož 50 je v Domově s pečovatelskou službou. Ostatní byty jsou poskytovány k nájmu občanům. Velká část bytů jsou garsonky či malé byty 1+1, které nestačí pro větší rodiny.

Frýdlant: Rada zpřesnila zásady pro přidělování obecních bytů
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

Žadatelé si mohou podat žádost na Bytovém hospodářství Frýdlant (BHF) u paní Soni Šlejtrové (telefon 482 312 199, e-mail ZDE). Žádost o byt je nutné odevzdat osobně, ke stažení je ZDE.

Žádosti jsou evidovány a v případě, že se některý z bytů uvolní, vybere rada z aktuálních žádostí nového nájemníka. Všechny podané žádosti jsou individuálně posuzovány. Co to znamená? Přihlíží se především ke spolehlivosti a důvěryhodnosti žadatele (zaměstnání žadatele či partnera, bezdlužnost vůči městu, přestupky na městě či trestné činy apod.), k jeho potřebnosti (nevyhovující bydlení, péče o nezletilé děti apod.) a v neposlední řadě se bere v potaz potřebnosti profese žadatele pro Frýdlant (např. lékaři, učitelé).

Je to těžké rozhodování, protože přidělovaných bytů je málo a často nemají potřebné parametry (jsou malé pro rodiny či nerekonstruované). Aby bylo možné lépe rozhodovat a zvážit životní okolnosti žadatelů, vypracovala na jaře bytová komise novou podrobnější žádost a zpřesnila zásady pro přidělování bytů.

Všichni žadatelé mohou nyní lépe zdůvodnit svou potřebnost obecního bytu a musí svou žádost také každých 6 měsíců aktualizovat, jinak přestane být evidována. Doufáme, že se nový systém osvědčí a pomůže k větší transparentnosti v rozhodování.

Pokud si žadatel nebude vědět se žádostí rady (je to nyní trochu složitější formulář), může se obrátit s prosbou o asistenci přímo na BHF, případně na terénní a sociální pracovníky jak na městském úřadě, tak v Centru 1407 v ulici Míru.

Zásady pro hodnocení žádostí o obecní byt ve Frýdlantu najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…