Frýdlant: Školní rok ve frýdlantských ZŠ začne později, škola má covid pozitivního zaměstnance

30.08.2020 21:10

Starosta Města Frýdlant Ing. Dan Ramzer a ředitel ZŠ, ZUŠ a MŠ Frýdlant Mgr. Bc. Petr Kozlovský rozhodli na základě doporučení Krajské hygienické stanice Libereckého kraje o preventivním uzavření všech pracovišť základní školy ve Frýdlantě.

Frýdlant: Školní rok ve frýdlantských ZŠ začne později, škola má covid pozitivního zaměstnance
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

Důvodem tohoto preventivního opatření je kontakt velkého počtu pracovníků základní školy se zaměstnancem školy, který má pozitivní test na nový typ koronaviru Covid-19. Jedná se o osobu, která nemá trvalé bydliště na území města Frýdlant.

Uzavření se týká pouze pracovišť základní školy, tedy pracovišť v ulicích Purkyňova, Husova a Bělíkova, včetně školních družin. Netýká se mateřských škol, dětské skupiny Koťata ani pracoviště základní umělecké školy.

Ředitelství školy velice úzce spolupracuje s Krajskou hygienickou stanicí a řídí se jejími doporučeními.

V následujících dnech proběhne testování kontaktů tohoto na covid pozitivního pracovníka školy, na základě výsledků testů pak Krajská hygienická stanice LK rozhodne o dalším postupu. O termínu otevření školy bude ředitel Mgr. Bc. Petr Kozlovský informovat.

Už teď je ale jisté, že školní rok ve frýdlantských základních školách začne nejdříve 9. 9. 2020.

Aktuální informace budou zveřejněny ZDE a facebookové stránce ZŠ, ZUŠ a MŠ Frýdlant a  ZDE a facebookové stránce města Frýdlant .

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …