Frýdlant: Tříkrálový večer přilákal desítky lidí. Nabídl radnici plnou historie i zábavy

08.01.2017 11:43

Za účasti vévody Albrechta z Valdštejna a jeho suity se v pátek 6. ledna 2017 konala ve Frýdlantu první větší letošní kulturní akce – večer Tříkrálový. Nabídla v prostorách radnice zážitky plné historie, zábavy, poznání a tajemna. Nevšední prohlídky přilákaly desítky lidí.

Frýdlant: Tříkrálový večer přilákal desítky lidí. Nabídl radnici plnou historie i zábavy
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

„Tříkrálového večera se aktivně účastnil i Albrecht z Valdštejna, kterého mají lidé s Frýdlantem spojeného také díky Valdštejnským slavnostem. Ty se u nás konají vždy každý lichý rok a připravují se i na ten letošní. Proběhnou od 19. do 21. května 2017 a před večerem Tříkrálovým jsme proto na tuto akci společně s vévodou upoutali. Před radnicí jsme představili automobil s polepem zvoucím na slavnosti, který nám opět zapůjčila společnost Autotrend Liberec,“ podotkl starosta Frýdlantu Dan Ramzer, který se také ujal úvodního slova při zahájení akce.

Pak už přišly na řadu samotné prohlídky radnice. „Návštěvníci si během nich mohli zkusit šermovat v přízemí radnice, tančit barokní tance v obřadní síni a tajili dech v potemnělých radničních zákoutích, která vypadala jinak, než za denního světla,“ prozradila vedoucí odboru kultury Městského úřadu Frýdlant Iva Beranová. Některých ukázek se účastnil i Albrecht z Valdštejna a v prostorách městského muzea pak třeba rozdával příznivcům historie svoji podobiznu s podpisem.

Historické postavy šermující i tančící ztvárnila excelentně skupina Exulis, aneb Divadlo historie v pohybu. Program zpestřili také Žatečtí trubači.

Akce byla uspořádána jako komornější. Během večera proběhly čtyři prohlídky radnice, kapacita každé byla omezena na 30 lidí.

Večer Tříkrálový byl ve Frýdlantě první akcí, kterou se město připojilo k letošnímu "Roku baroka v České republice".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

7:37 Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

Třetí ročník zábavné akce pro celou rodinu, kterou uspořádalo statutární město Ústí nad Labem, přilá…