Frýdlant: Ve městě vznikly dva nové přechody pro chodce

25.02.2019 16:01

Dva nové osvětlené přechody pro chodce nechalo koncem minulého roku zbudovat Město Frýdlant. První z nich pomáhá bezpečněji přejít mezinárodní silnici I/13 ve Fügnerově ulici ve Frýdlantu, druhý pak ulici Školní.

Frýdlant: Ve městě vznikly dva nové přechody pro chodce
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

Hned, jak to povětrnostní podmínky dovolí, budou přechody doplněny o nezbytné vodorovné dopravní značení, takzvanou „zebru“.

„Na obou místech byly osvětlené přechody potřeba, nacházejí se totiž v blízkosti škol a jde o místa, kudy denně projde velké množství dětí i dospělých,“ říká místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka, který má komunikace ve městě ve své kompetenci. Součástí vzniku přechodu v ulici Fügnerova, kde už kdysi přechod pro chodce byl, bylo i doplnění chodníků v prostoru kolem nové myčky aut. Doplněny tu byly i lampy veřejného osvětlení, stejně jako u přechodu v ulici Školní.

Náklady na vznik obou přechodů jsou včetně nových lamp veřejného osvětlení, doplněného chodníku a vytvoření dopravního opatření v křižovatce zhruba 660 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.