Frýdlant: Večer Tříkrálový umožní v pátek zažít radnici jinak. Naučí třeba i šermovat

06.01.2017 10:50

Za účasti vévody Albrechta z Valdštejna a jeho suity se v pátek 6. ledna 2017 uskuteční ve Frýdlantu první větší letošní kulturní akce – večer Tříkrálový. Nabídne v prostorách radnice zážitky plné historie, zábavy, poznání a tajemna. Nevšední prohlídky radnice začínají v 17:00, 18:00, 19:00 a 20:00 hodin.

Frýdlant: Večer Tříkrálový umožní v pátek zažít radnici jinak. Naučí třeba i šermovat
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

„Tříkrálového večera se bude aktivně účastnit i historická osobnost Albrecht z Valdštejna, kterého mají lidé s Frýdlantem spojeného také díky Valdštejnským slavnostem. Ty se u nás konají vždy každý lichý rok a připravují se i na ten letošní. Proběhnou od 19. do 21. května 2017 a před večerem Tříkrálovým proto na tuto akci společně s vévodou upoutáme. Před radnicí v pět hodin odpoledne představíme automobil s polepem zvoucím na slavnosti, který nám opět zapůjčila společnost Autotrend Liberec,“ říká starosta Frýdlant Dan Ramzer, jenž se ujme úvodního slova při zahájení akce.

Pak už přijdou na řadu samotné prohlídky radnice. „Návštěvníci se během nich mohou naučit šermovat, tančit barokní tance a budou také čelit nástrahám v radničních zákoutích, která budou vypadat jinak, než za denního světla,“ prozrazuje vedoucí odboru kultury Městského úřadu Frýdlant Iva Beranová. Historické postavy ztvární skupina Exulis, aneb Divadlo historie v pohybu. Program zpestří také Žatečtí trubači.

Vstupenky na čtyři různé časy prohlídek, tedy na 17:00, 18:00, 19:00 a 20:00 hodin, lze už nyní zakoupit v Turistickém informačním centru ve Frýdlantu. Vstupné je 40 korun za dítě a 80 korun za dospělého. „Vstupenky je možné koupit také až v pátek na místě, nicméně nelze garantovat, že ve vybranou hodinu nebude kapacita plná. Doporučujeme tedy si je tedy raději pořídit s předstihem,“ doplňuje Iva Beranová. Prohlídky vždy začínají před radnicí.

Večer Tříkrálový bude ve Frýdlantě první akcí, kterou se město připojí k "Roku baroka v České republice". 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

11:17 Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

V Brně v Orlí ulici byla slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Pr…