Frýdlant je investičně nejatraktivnějším městem kraje

03.03.2017 19:51

Investičně nejatraktivnějším městem Libereckého kraje za rok 2016 byl ve středu 1. března 2017 vyhlášen Frýdlant. Ocenění získalo město v rámci výzkumu nazvaného Město pro byznys a během krajského zasedání Svazu měst a obcí České republiky si ho dnes v sídle Libereckého kraje převzal starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Frýdlant je investičně nejatraktivnějším městem kraje
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

"Výzkum Město pro byznys děláme už devátým rokem. Pokaždé vyhlašujeme v každém kraji tři místa, ve kterých se byznysu daří nejlépe. Letos ale k tomuto vyhlášení přibyla ještě jedna kategorie, kterou je kategorie Investičně atraktivní region Libereckého kraje. Vítěz je v ní jen jeden a je vyhlášen na základě trochu jiných hodnocení. Zatímco Město pro byznys je vyhlášeno na základě pevných dat, u nové kategorie tvoří tato data jen polovinu hodnocení. Druhá polovina je pak na porotě, složené ze zástupců z toho kterého kraje, konkrétně Hospodářské komory České republiky, agentury CzechInvest a Svazu měst a obcí České republiky," říká zástupce projektu Město pro byznys Jakub Splavec.

Porota hodnotila především to, jak jsou města nakloněna novým investicím z hlediska podnikání, jak jsou na tom s podporou školství, technického vzdělávání, podporou rozvoje stávajících firem nebo jak diskutují s podnikateli, kteří už v regionu jsou. "V Libereckém kraji jsme se shodli na tom, že investičně nejatraktivnějším městem je v něm Frýdlant," podotýká Jakub Splavec.

Pro starostu Frýdlantu Dana Ramzera je ocenění příjemným překvapením. "Potěšilo mě, že naši práci vidí a umí ocenit i tak erudovaná instituce, jakou je CzechInvest. Ještě radši bychom ale byli, kdyby potenciál našeho města viděl i stát a konečně k nám přivedl kapacitně dostačující silnici. Protože právě ona je limitujícím faktorem toho, aby se region začal více rozvíjet," uzavřel. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Oblastní kolo cyklistické soutěže ovládly město

10:29 Hustopeče: Oblastní kolo cyklistické soutěže ovládly město

V úterý 14. května se na dopravním hřišti Lipová sešli žáci škol mikroregionu Hustopečsko, kteří se …