Frýdlant získal dotaci pokrývající 85 % nákladů na úpravy ulic Žitavská a Fügnerova

17.07.2020 18:55

Dotaci ve výši 85% uznatelných nákladů z ceny akce „Chodník podél ul. Žitavská, úsek Větrná – autobusová zastávka TIBA, Frýdlant a Chodník podél ul. Fügnerova, Frýdlant“ se podařilo získat Městu Frýdlant na úpravy ulic Žitavská a Fügnerova.

Frýdlant získal dotaci pokrývající 85 % nákladů na úpravy ulic Žitavská a Fügnerova
Foto: wikipedia
Popisek: Frýdlant

Dotaci získalo město ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Práce na Žitavské ulici jsou včetně neuznatelných nákladů pro výpočet dotace vyčísleny na zhruba 1 milion a 416 tisíc korun bez DPH, u Fügnerovy ulice jsou pak také včetně neuznatelných nákladů pro výpočet dotace vyčísleny na zhruba 1 milion a 303 tisíc korun bez DPH.  Na obou ulicích začnou práce už v průběhu července, potrvají maximálně pět měsíců.

„V případě Fügnerovy ulice zahrnují práce rekonstrukci stávajících chodníků po obou stranách ulice a to od křižovatky s ulicí Husova a Bělíkova až ke křižovatce do Tylovy ulice. Tam už začínají chodníky obnovené při nedávných pracích v ulici Novoměstská,“ říká místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka. Součástí rekonstrukce ve Fügnerově ulici bude také vybudování nového přechodu pro chodce. „Ten vznikne na začátku ulice Bělíkova při vjezdu z Fügnerovy ulice a bude také nasvícen. Mimo to se připraví i další místa pro přecházení tam, kde se na ulici Fügnerova napojují další ulice,“ vysvětluje Dana Kiliánová pověřená vedením investičního oddělení Městského úřadu Frýdlant.

V projektu se pak počítá také například s ocelovým zábradlím pro zvýšení bezpečnosti chodců u vybraných míst ulice nebo s doplněním vodorovného i svislého dopravního značení Bus u zastávek veřejné dopravy.

„V ulici Žitavská zahrnují práce výstavbu nových chodníků nebo opravu těch stávajících od křížení s železniční tratí po ulici Tovární. Kromě toho dojde k vybudování dvou nových přechodů pro chodce a výměnu svítidel podél komunikace na stávajících stožárech,“ vypočítává místostarosta Frýdlantu. Přechody pro chodce nově vzniknou u kostela ve spodní části ulice, druhý před odbočkou k policii ve směru od Frýdlantu.

Také v této ulici mají být práce hotovy do pěti měsíců od předání stavby, tedy do listopadu tohoto roku.

„Začátek prací na silnicích bohužel kvůli složité fakturaci i čekání na schválení dotací vychází na první měsíc prázdnin. A to nejen v ulicích Fügnerova a Žitavská, ale i v ulici Husova. Víme, že to pro obyvatele města bude omezující a nepříjemné, ale velmi je prosíme o trpělivost a shovívavost,“ uzavírá Jiří Stodůlka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

19:27 Plzeň: Nové čtyřkolky pro Městskou policii

Městská policie Plzeň převzala ve čtvrtek 2. května 2024 do užívání dvě nové terénní čtyřkolky typu …