Grilovačka „made in Hradec Králové“ počítá na léto s rybou i dřevem od zdejších lesníků

27.06.2014 7:28

Na ryze královéhradecký gastronomický letní zážitek se mohou těšit ti, kteří se chystají v létě grilovat.

Grilovačka „made in Hradec Králové“ počítá na léto s rybou i dřevem od zdejších lesníků
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Lesníci jim připraví nejen prvotřídní čerstvou rybu ze zdejších rybníků, ale nabídnou i dřevo z nedalekých lesů na podpal. Zákazníci si mohou být jistí, že obě komodity, původem z Hradce Králové, cestou na prodejní pult urazily jen pár metrů. A kdo nemá gril, může vyrazit do Šimkových sadů, kde čekají hned tři veřejně přístupná grilovací místa.

Čerstvého kapra zájemci koupí přímo na sádkách u rybníku Datlík mezi Roudničkou a Novým Hradcem, kde Městské lesy Hradec Králové prodávají ryby celý rok. „Prodejním dnem je každý čtvrtek od 14 do 18 hodin, ale pokud se s baštýřem zájemci dohodnou na telefonu 603 216 607, bude se jim snažit, pokud to půjde, vyjít vstříc i jindy. Na sádkách u hájovny na břehu Datlíku lesníci veřejnosti nabídnou živé ryby, které v případě zájmu rovněž usmrtí a vykuchají,“ nabízí ředitel městských lesů Milan Zerzán. Lesníci mají v nabídce běžně kapry, případně jsou schopni na objednávku zajistit i jiné druhy ryb. Letos městská společnost jako novinku zavedla prodej pověření pro lov ryb na udici na rybníku Biřička a na Stříbrném rybníku.

Kromě ryb městské lesy nabízejí i celoroční prodej dříví, které bylo vytěženo z královéhradeckých lesů. Zákazníci mohou očekávat velký sortiment dřeva a vstřícný a férový přístup zaměstnanců. Už vloni se osvědčil i odvoz vybraného dříví až domů. Díky těmto službám trhaly prodeje v loňském roce rekordy. Palivové dříví, které hradečtí lesníci pátým rokem prodávají, si lze osobně vybrat v bývalém muničním skladu za psím útulkem v Malšovicích. Prodejní sklad, který je nově větší a nabízí i širší nabídku zboží, se průběžně doplňuje. „Pro letní grilování nabízíme od štípaných polínek v pytlích po rovnané palivo v metrech s možností odvozu. Nařezané a suché dřevo je praktické zejména pro okamžitou spotřebu a zákazníci si nemusejí lámat hlavu s náročným štípáním na polínka. Dokonce prodáváme takové dřevo už v pytlích připravené k odvozu,“ míní Milan Zerzán. Dodává, že topení dřevem v kamnech nebo krbech se stalo v posledních letech hitem a v létě se na lesníky lidé obracejí z důvodu pořádání grilovacích akcí. Lidé se podle lesníků ke dřevu vracejí především kvůli jeho ceně, která je ve srovnání s plynem a elektřinou nižší. „Zcela nově prodáváme i dvoumetrové dřevěné kolíky na oplocení a od loňského roku také bílou štěpku a mulčovací kůru vhodnou na zásypy okrasných záhonů,“ prozrazuje postupné rozšiřování dřevěného sortimentu Milan Zerzán.

Přestože je aktuálně chladnější počasí, v rekonstruovaných Šimkových sadech už necelý měsíc čekají na veřejnost tři grily. Všichni, kteří je chtějí použít, si však musejí obstarat dříví a po odchodu uklidit. A okolí nesmějí znečistit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…