Havířov: Betlém z havířovské základní školy zdobil Pražský hrad

30.12.2019 14:11

V soutěži o nejhezčí vánoční betlém vyhlášené Kanceláří prezidenta republiky ke 100. výročí jejího vzniku zvítězily žákyně ZŠ Školní z Havířova-Šumbarku.

Havířov: Betlém z havířovské základní školy zdobil Pražský hrad
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Deset nejkrásnějších betlémů včetně toho havířovského bylo po dobu jednoho týdne vystaveno v reprezentačních prostorách Pražského hradu na začátku prosince 2019.

Soutěže se zúčastnily děti ze základních škol a dětských domovů z celé České republiky. Žákyně výtvarného kroužku Tereza Cinová, Natálie Hartleifová, Marta Ferková, Taťána Pavelková a Nikola Medvecová ze Základní školy Školní 1 v Havířově-Šumbarku vyrobily betlém pomocí lepidla a materiálů, které našly ve škole. Posloužila jim stará pytlovina nebo kousky zbytků záclon a vlny.  

V úterý 3. prosince se žákyně s učitelským doprovodem vydaly do Prahy převzít od Kateřiny Zemanové, která nad soutěží převzala záštitu, ocenění za nejhezčí a reprezentativní práci. V rámci výhry se poté zúčastnily prohlídky reprezentačních prostor hradu, které byly mimořádně nazdobeny ve vánočním duchu a připraveny na blížící se vánoční svátky.

„Děti z Havířova tak měly díky své snaze a píli, kterou výrobě betlému věnovaly, možnost poprvé zhlédnout Prahu. Nejen vánočně vyzdobené prostory hradu, ale celá slavnostní atmosféra Prahy zaujala děti natolik, že budou mít na co vzpomínat,“ okomentovala úspěch žáků ZŠ Školní jejich učitelka Taťána Pawerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…