Havířov: Do zimní údržby jsou zapojeni i pracovníci veřejně prospěšných prací

06.02.2017 17:45

Zimní údržba místních komunikací byla zahájena 1. listopadu 2016 a dle plánu schváleného městskou Radou potrvá do konce března letošního roku. Ve městě Havířov zajišťují zimní údržbu komunikací, které jsou ve vlastnictví města, zaměstnanci havířovských Technických služeb. Komunikace Moravskoslezského kraje spravují silničáři ze Správy silnic kraje.

Havířov: Do zimní údržby jsou zapojeni i pracovníci veřejně prospěšných prací
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

"Úkolem zimní údržby je zmírňování závad ve sjízdnosti a schůdnosti na místních komunikacích vzniklých zimními povětrnostními vlivy a jejich důsledky tak, aby zimní údržba byla zajišťována s přihlédnutím ke společenským potřebám na straně jedné, a ekonomickým a technickým možnostem vlastníka místních komunikací na straně druhé," uvádí Roman Hučík z Odboru komunálních služeb města Havířov a dodává: "Jelikož v zimním období není možno závady ve sjízdnosti a schůdnosti odstranit, nýbrž jen zmírnit, a vzhledem k tomu, že závady není možno zmírnit okamžitě na celém území města, stanovuje plán zimní údržby i potřebné priority údržby místně i časově dle dopravního významu předmětných komunikací."

Plán zimní údržby včetně pořadí důležitosti místních komunikací a lhůty pro zajištění jejich sjízdnosti a schůdnosti je zveřejněn pod tímto odkazem. Jsou zde znázorněny mapové přílohy udržovaných i neudržovaných úseků vozovek a chodníků rozdělených dle barevného provedení do jednotlivých pořadí důležitosti, jmenné seznamy udržovaných úseků a jejich časové lhůty. 

Značný podíl na zmírňování závad ve schůdnosti vozovek a chodníků mají opět pracovníci veřejně prospěšných prací a pracovníci veřejné služby, kteří provádějí úklid sněhu ručně. Jedná se především o úseky chodníků, které nejsou zařazeny do schváleného plánu, např. z důvodu jejich šířkového uspořádání, ale jsou pěšími využívány, anebo chodníky, které jsou méně frekventované, a jejich úklid je prováděn nepravidelně podle potřeby. Pracovníci veřejně prospěšných prací a veřejné služby provádějí ruční úklid nájezdových ramp k obytným domům pro imobilní občany. Na základě dobré zkušenosti z předešlé zimy spolupracují s mistry, kteří ruční úklid organizují a dohlížejí na jeho provedení. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…