Havířov: Hospodaření města za loňský rok skončilo výborným výsledkem

08.02.2023 21:23 | Tisková zpráva

Výsledek rozpočtového hospodaření města Havířova za minulý rok 2022 dopadl nad očekávání. Zůstatek finančních prostředků na rozpočtových účtech převýšil částku 463 milionů korun.

Havířov: Hospodaření města za loňský rok skončilo výborným výsledkem
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Ve schváleném rozpočtu na rok 2023 se počítalo s výsledkem hospodaření za rok 2022 ve výši necelých 248 milionů korun, rozdíl tedy představuje něco málo přes 215 milionů korun. Velký vliv na plusový výsledek rozpočtového hospodaření města v roce 2022 mají daňové příjmy, jejichž hlavním zdrojem jsou příjmy z daní podle rozpočtového určení daní. O využití peněz rozhodlo Zastupitelstvo města Havířova.

„Plusový výsledek hospodaření města Havířova je důkazem toho, že městské finance máme pod kontrolou a dlouhodobě hospodaříme velmi rozumně a efektivně. Příjmy podle rozpočtového určení daní byly za rok 2022 1,3 miliardy korun, v roce 2021 byly tyto příjmy ve výši necelých 1,2 miliardy korun. Meziroční rozdíl je tedy 169 milionů. Dosažený výsledek hospodaření bude převeden do fondu rezerv a rozvoje a o jeho využití rozhodlo Zastupitelstvo města Havířova. I nadále budeme investovat do městského bydlení, škol, parkování, infrastruktury či volnočasových aktivit,“ zhodnotil hospodaření města náměstek pro ekonomiku a správu majetku Ondřej Baránek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…