Havířov: Kvůli stavbě nové lávky přes řeku Lučinu město zavádí dočasný autobusový spoj

08.01.2017 14:56

Díky zbourání původního mostku přes řeku Lučinu je omezen průchod pro pěší, zejména z levého břehu řeky z lokality kolem ulice Na Důlňáku. Pro občany města je vyznačena trasa, kterou je možné úsek obejít. Město navíc nově zavádí dočasný autobusový spoj, určený zejména pro potřeby školních dětí.

Havířov: Kvůli stavbě nové lávky přes řeku Lučinu město zavádí dočasný autobusový spoj
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

"Na základě jednání s občany, kteří bydlí v lokalitě ulice Na Důlňáku, zavádíme autobusovou dopravu minibusem ČSAD Havířov. Občanům a dětem z lesní školky jsme vyšli vstříc, mikrobusy je budu přepravovat bezplatně," uvedl náměstek primátorky pro hospodářský rozvoj Karel Šlachta.

V termínu od 9. ledna 2017 bude ve vybraných časech zajištěna doprava minibusem v úseku od ulice Na Důlňáku k Magistrátu města Havířova a zpět. Minibus pojede v pracovních dnech v 7.15 hodin z ulice Na Důlňáku k Magistrátu města na ulici Svornosti. Především pro zajištění aktivit lesní školky pojede v úterý v 11.00 od Magistrátu města směrem k ulici Na Důlňáku a ve čtvrtek v 10.00 v opačném směru. Místo nástupu na ulici Na Důlňáku bude u křižovatky s ulicí Spádovou a na Svornosti u křižovatky s ulicí Hybešovou.

Lávka, která je v současnosti ve výstavbě, bude určena pro pěší a cyklisty a bude součástí budované cyklostezky. Nová část cyklostezky povede od mostku přes řeku Lučinu do areálu fotbalového hřiště pod letním kinem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…