Havířov: Loni se podařilo splnit všechny plány včetně výměny více než stovky výtahů

09.02.2022 15:47 | Tisková zpráva

Celkový počet bytů, které spravuje Městská realitní agentura pro jejich vlastníka Město Havířov a kde bydlí aktuálně 14 100 nájemníků, je 7678. Rok 2021 byl významný z hlediska obrovských investic do výměny výtahů a rekonstrukcí domů včetně podnikatelských objektů včetně dalších nemalých částek do zvýšení komfortu a zvelebení bydlení. Co bylo v plánu, bylo dokončeno.

Havířov: Loni se podařilo splnit všechny plány včetně výměny více než stovky výtahů
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

„Investovalo se přes 154 milionů korun do výměny starých 109 kusů výtahů, harmonogram se podařilo realizovat dokonce v předstihu. Investice do sanací činily v roce 2021 zhruba 143,5 milionu korun, konkrétně byly rekonstruovány čtyři domy a dva komerční objekty. Opravy volných bytů a náklady na rozdělení 2 ks bytů o velikosti 5+1 si vyžádaly přes 52 milionů korun. Investovalo se do výše vybraného inkasa z nájemného,“ vyčíslil jednatel MRA Robert Masarovič.

Aktuální skladbu bytů upřesnil jednatel MRA Jiří Lankočí: „V portfoliu 7 678 bytů je nejvíce o velikosti 3+1, těch je 3 192. Následuje 2 627 bytů 1+2, 440 ks 0+1, 381 ks 1+1, 375 ks 1+4. V široké nabídce jsou malé bezbariérové byty i bydlení pro matky s dětmi. Volných bytů bylo na konci loňského prosince 360,“ a dodal, že každý nájemce může využít novinku zavedenou v loňském roce, a to havarijní službu.

Městská realitní agentura v případě nenadálých havárií vyšle do bytu svoje zaměstnance, nejčastěji instalatéry, topenáře, elektrikáře a plynaře. Za období leden až prosinec 2021 eviduje MRA přes 390 výjezdů. V průběhu pracovní doby od 6,30 do 15 hodin od pondělí do pátku mohou lidé kontaktovat přímo MRA: 596 416 270. V pozdějších hodinách a o víkendech se nabízí možnost využít stejnou linku 596 416 270, kde se ozve operátor dispečinku Havířovské teplárenské společnosti, který má k dispozici seznam našich sloužících odborníků MRA a kontakty na ně.

Anketa

Je dnešní situace Ukrajiny stejná jako situace Československa roku 1938?

hlasovalo: 48688 lidí

Počet ukončených rekonstrukcí domů v roce 2021:

  • 1. máje 2, Havířov – Město přes 20 milionů korun
  • J. Gagarina č.p.22 ­- 28 v Havířově – Podlesí za 52,3 milionu korun
  • Dlouhá třída č.p. 73-79 v Havířově – Město za 35,5 milionu korun
  • Slezská č.p. 2 až 4, Havířov – Podlesí za 28,4 milionu korun

Rekonstruované komerční objekty v roce 2021:

  • Podnikatelské centrum v Palackého ulici 689/2 Havířov – Město
  • bývalá mateřská školka na ulici Jaroslava Seiferta 8 Havířov – Město

V rámci zvyšování bezpečnosti bydlení a komfortu v městských bytech MRA pokračovala v roce 2021 ve výměně nevyhovujících bytových elektroinstalací ať už v rámci realizovaných sanací nebo v jiném režimu. „Generální opravy starých elektroinstalací se prostřednictvím společnosti Městská realitní agentura, s.r.o. provádí nejen v uvolněných bytech či v sanovaných domech, ale i na základě individuální domluvy s nájemcem, kde lze bezplatně provést generální opravu staré elektroinstalace v kterémkoli městském bytě. Práce trvají zhruba 5 dní a zahrnují opravy omítek, malování a základní úklid. Opravená elektroinstalace nemá vliv na výši nájemného,“ potvrdil jednatel MRA Robert Masarovič.

V důsledku trvající pandemie onemocnění COVID-19 byly možnosti využití naší Bonus Card u některých smluvních partnerů v posledních dvou letech značně omezeny. „Z těchto důvodů jsme se rozhodli prodloužit platnost všech dosud vydaných MRA Bonus karet, a to včetně karet s již uplynutým datem platnosti. Tímto držitelům karet MRA Bonus Card oznamujeme, že všechny dosud vydané karty zůstávají v platnosti do 31. prosince 2023. Prodloužení platí automaticky, není třeba si o něj žádat,“ uzavřel jednatel MRA Jiří Lankočí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Loňský rekord návštěvnosti Open House Brno padl

10:23 Brno: Loňský rekord návštěvnosti Open House Brno padl

Přes 31 tisíc návštěv, prohlídky s asistenční službou pro nevidomé či světová hudební premiér,– to b…