Havířov: Magistrát má novou úřední elektronickou desku

28.12.2021 10:48 | Tisková zpráva

Moderní doba si žádá moderní řešení, a tím elektronická úřední deska rozhodně je. Pryč se zastaralými vitrínami, kam jsou ještě stále úřední písemnosti vyvěšovány v papírově podobě. Nová deska je již instalována napravo od vstupu do budovy E a momentálně se pracuje na jejím uvedení do provozu.

Havířov: Magistrát má novou úřední elektronickou desku
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Interaktivní elektronická úřední deska je uzpůsobena i pro handicapované, imobilní nebo slabozraké občany. Obrazovka je dostatečně velká, dotyková a intuitivní. Elektronická úřední deska je multifunkční a moderní nástroj komunikace. Úřady na ni mohou vyvěsit obecní zpravodaj, informace o počasí nebo mapy či upoutávky na turistické zajímavosti. Je šetrnější k životnímu prostředí, jelikož není nutné vše řešit pomocí papírů a je přístupná 24 hodin denně po 7 dní v týdnu na veřejném místě.

Město Havířov se v roce 2020 zapojilo do výzvy Operačního programu Zaměstnanost Ministerstva práce a sociálních věcí s projektem „Otevřené a přívětivé město Havířov“. V rámci této výzvy město obdrželo dotaci, která, mimo jiné, posloužila i k nákupu úřední elektronické desky. Dotační částka necelých 2,5 milionu korun je též použita na portály spokojenosti, které budou umístěny u frekventovaných pracovišť magistrátu, a na tvorbu nové komunikační strategie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šumný Šumperk – Slavnosti města Šumperka 2024 aneb Společně do Malé Vídně

22:05 Šumný Šumperk – Slavnosti města Šumperka 2024 aneb Společně do Malé Vídně

Tradiční Slavnosti města Šumperka budou mít v letošním roce nové pojetí! Během čtyř dnů ožije slavno…