Havířov: Obálky do lednice si mohou vyzvednout i lidé zdravotně znevýhodnění a osamělí

23.09.2020 15:47

Takzvané obálky do lednice si v Havířově vyzvedlo už více než 4000 seniorů. Nově od září, kdy byla zahájena další vlna distribuce, se rozšiřuje cílová skupina, pro kterou jsou IN.F.Obálky (obálky do lednice) určeny, a to o osoby se zdravotním znevýhodněním a osamělé osoby. Každá obálka nově také obsahuje leták s obecným doporučením k ochraně proti infekčním onemocněním (např. COVID-19).

Havířov: Obálky do lednice si mohou vyzvednout i lidé zdravotně znevýhodnění a osamělí
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Co to je IN.F.Obálka?

Jedná se o plastovou obálku, která obsahuje informace o zdravotním stavu, užívaných lécích, ale také kontakty na blízké. Obálka se vloží do lednice a v krizové situaci ji otevřou záchranáři a další složky záchranného systému.

Obálka pomůže hlavně v situacích, kdy se dotyčná osoba například nachází v bezvědomí či jí její stav z jakéhokoliv důvodu neumožňuje komunikovat se záchranáři. Ty o existenci důležité obálky s informacemi bude informovat samolepka nalepená na vnitřní straně dveří bytu či magnetka na dveřích lednice.

Obálku včetně informačního letáku s pokyny k vyplnění, formuláře k vyplnění, propisky, magnetky nebo samolepky si havířovští senioři či jejich rodinní příslušníci mohou vyzvednout na odboru sociálních věcí, a to v úředních hodinách odboru:
pondělí-středa: 8:00 - 17:00
úterý-pátek: 8:00 - 12:30
čtvrtek: 8:00 - 14:00

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…