Havířov: Práce na přestavbě Městské knihovny v Havířově finišují

12.12.2011 6:50

Práce na přestavbě křídla G budovy havířovského magistrátu, kde bude mít nové sídlo Městská knihovna, finišují. Jak prokázal kontrolní den na stavbě v úterý 6. prosince 2011, stavbaři zřejmě dílo předají městu ještě před Vánocemi.

Havířov:  Práce na přestavbě Městské knihovny v Havířově finišují
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

"Jsem velmi rád, že se podařilo termín stavby zkrátit. Uspíší se tím stěhování knihovny tak, aby její nové prostory byly co nejdříve k dispozici havířovské veřejnosti," řekl na kontrolním dni primátor Havířova Zdeněk Osmanczyk.

Rekonstrukce křídla G havířovské radnice začala letos v březnu, investice přijde na 62,3 milionu korun. Projekt je zařazen do Integrovaného plánu rozvoje města a je spolufinancován z Regionálního operačního programu. V nové budově knihovny bude oddělení pro dětské i dospělé čtenáře, bude tady hudební oddělení, čítárny, studovny, audiovizuální sál. Sídlit zde bude vedení havířovské městské knihovny, její administrativa a ekonomické oddělení. Přístup do budovy je bezbariérový, uvnitř je k dispozici panoramatický výtah.

Městská knihovna v Havířově registruje 8500 čtenářů. Ročně její prostory navštíví okolo dvou set tisíc lidí a dalších sto tisíc klientů využívá služeb knihovny přes internet. Ve svém fondu spravuje přes 200 tisíc knihovních jednotek (knihy, časopisy, nosiče) a pořádá okolo 700 kulturně výchovných akcí ročně (autorská čtení, besedy, soutěže, knihovnické lekce, aj.).

Další zprávy z Havířova čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: havirov-city.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…