Havířov: Práce na přestavbě Městské knihovny v Havířově finišují

12.12.2011 6:50

Práce na přestavbě křídla G budovy havířovského magistrátu, kde bude mít nové sídlo Městská knihovna, finišují. Jak prokázal kontrolní den na stavbě v úterý 6. prosince 2011, stavbaři zřejmě dílo předají městu ještě před Vánocemi.

Havířov:  Práce na přestavbě Městské knihovny v Havířově finišují
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

"Jsem velmi rád, že se podařilo termín stavby zkrátit. Uspíší se tím stěhování knihovny tak, aby její nové prostory byly co nejdříve k dispozici havířovské veřejnosti," řekl na kontrolním dni primátor Havířova Zdeněk Osmanczyk.

Rekonstrukce křídla G havířovské radnice začala letos v březnu, investice přijde na 62,3 milionu korun. Projekt je zařazen do Integrovaného plánu rozvoje města a je spolufinancován z Regionálního operačního programu. V nové budově knihovny bude oddělení pro dětské i dospělé čtenáře, bude tady hudební oddělení, čítárny, studovny, audiovizuální sál. Sídlit zde bude vedení havířovské městské knihovny, její administrativa a ekonomické oddělení. Přístup do budovy je bezbariérový, uvnitř je k dispozici panoramatický výtah.

Městská knihovna v Havířově registruje 8500 čtenářů. Ročně její prostory navštíví okolo dvou set tisíc lidí a dalších sto tisíc klientů využívá služeb knihovny přes internet. Ve svém fondu spravuje přes 200 tisíc knihovních jednotek (knihy, časopisy, nosiče) a pořádá okolo 700 kulturně výchovných akcí ročně (autorská čtení, besedy, soutěže, knihovnické lekce, aj.).

Další zprávy z Havířova čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: havirov-city.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

7:37 Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

Třetí ročník zábavné akce pro celou rodinu, kterou uspořádalo statutární město Ústí nad Labem, přilá…