Havířov: Sanace zdravotního střediska v Podlesí je dokončena

29.08.2019 17:58

Městská realitní agentura dokončila sanaci zdravotního střediska (ZS) v Dlouhé ulici v Havířově-Podlesí za více než 18,6 miliónů korun. Rozsáhlá rekonstrukce zdravotního střediska v Dlouhé ulici probíhala od března letošního roku. Postupovalo se od nejvyššího podlaží do suterénu, s tím že rekonstrukce jednoho patra trvala zhruba 30 dnů. Budova má nyní moderní vzhled, zlepšily se výrazně tepelné vlastnosti a komfortnější je přístup pro imobilní občany.

Havířov: Sanace zdravotního střediska v Podlesí je dokončena
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

„Chod střediska byl omezen jen částečně, podobně jako u sanací bytových domů. V průběhu rekonstrukce byla například omezena možnost parkování. Stavební činnost probíhající za provozu s sebou přináší vždy podstatné zvýšení prašnosti a hluku. Chtěl bych poděkovat pacientům, lékařům i dalším nájemcům za trpělivost,“ zdůraznil jednatel MRA Róbert Masarovič.

Sanace je financována z Fondu nájemního bydlení. Výsledkem je především zlepšení tepelně technických vlastností objektů a řešení bezbariérových přístupů vně i zvenčí objektů. Budova se zásadně proměnila i esteticky. Pacienti i zdravotníci se po dlouhých letech dočkali komfortnějšího prostředí, “ uvedl primátor města Havířov Josef Bělica.

Uvnitř u vstupních dveří po levé straně je umístěna velkoplošná tabule, která usnadní orientaci v budově. „Na ní jsou barevně odlišena jednotlivá patra se seznamem lékařů. Jedinou změnou je nové číslování pater. Nově je tedy označeno přízemí jako 1. NP, kde je výtah,“ vysvětlil jednatel MRA Jiří Lankočí. Pacienti jsou spokojeni s výsledkem. Oceňují celkovou proměnu zdravotního střediska, líbí se jim vnější design budovy, barevné odlišení pater i nový tichý výtah.

Výčet sanačních prací zahrnoval odstranění statických závad nosných konstrukcí, zateplení obvodového pláště a střechy, výměnu všech oken za plastová, výměnu střešního pláště včetně řešení vstupu na střechu, opravy hydroizolace, venkovních zídek, zábradlí, schodiště, rampy, podchodu, dlažby, okapových chodníků, výměnu vstupních dveří, výměnu rozvodů elektroinstalace od hlavního rozvaděče v celé budově, výměnu hromosvodné instalace, výměnu stoupacího potrubí vodoinstalace po zařizovací předměty v celé budově, včetně cirkulace a podružného měření, požární vody a hydrantů, výměnu zařizovacích předmětů v sociálních zařízeních, výměnu nevyhovujících rozvodů ležaté kanalizace od revizní šachtice, výměnu nevyhovujícího stoupacího potrubí kanalizace v celé budově, výměnu výtahu a další. Nájemci měli možnost dodatečných oprav v pronajatých prostorách zahrnujících výměnu elektroinstalace nebo rozvodů vody.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…