Havířov: Stavba nové lávky přes Lučinu se chýlí ke konci, dočasná autobusová doprava zítra končí

12.04.2017 20:33

Stavba nové lávky přes řeku Lučinu, určené pro pěší i cyklisty, je téměř dokončena. Během týdne po Velikonocích ji město plánuje zprovoznit.

Havířov: Stavba nové lávky přes Lučinu se chýlí ke konci, dočasná autobusová doprava zítra končí
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Díky zbourání původního mostku přes řeku Lučinu byl omezen průchod pro pěší, zejména z levého břehu řeky z lokality kolem ulice Na Důlňáku. Město vyšlo občanům vstříc a zavedlo bezplatný autobusový spoj. Ten vyjede naposledy dne 13. dubna. „V návaznosti na dokončování prací na stavbě lávky přes řeku Lučinu bude ukončen provoz dočasné náhradní minibusové dopravy, vedené v pracovních dnech z ulice Na Důlňáku  k Magistrátu města Havířova. Pro pravidelné cestující bude uvedená informace umístěna také přímo v autobuse, který dopravu zajišťuje,“ sdělila Zdena Mayerová z Odboru komunálních služeb města.

S novou lávkou nová část cyklostezky

Lávka je součástí právě budovaného úseku cyklostezky, který povede od mostku přes řeku Lučinu do areálu fotbalového hřiště pod letním kinem. Mostek určený pro pěší a cyklisty se nachází pod altánkem na nábřeží. 

Původní mostek byl díky erozní činnosti řeky ve špatném technickém stavu, proto byl odstraněn a nahradil jej nový. „Nová lávka je pevnější a vyšší, aby odolala velké vodě. Proti původní lávce je navíc širší, aby splňovala podmínky pro provoz pěších i cyklistů,“ uvedl náměstek primátorky pro hospodářský rozvoj Karel Šlachta.

Výměna mostku je součástí stavby cyklostezky, která jednou spojí Havířov s Žermanickou přehradou. Právě stavěná etapa naváže na cyklostezku vybudovanou v loňském roce. „Tato etapa město vyjde na zhruba 7 milionů korun. V současnosti usilujeme o dotaci. Podle finančních možností by měly v budoucnu navazovat další etapy stavby cyklostezky směrem k Žermanické přehradě. Záleží však na spolupráci s obcemi, po jejichž území trasa vede,“ sdělil náměstek Šlachta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.