Havířov: Vratné kelímky jsou tady

03.09.2019 7:35

Lidé, kteří 6. a 7. září přijdou za zábavou do areálu Městské sportovní haly Slavia, si vyzkoušejí novinku. Místo klasických kelímků, do kterých se čepuje pivo, dostanou zálohované vratné kelímky.

Havířov: Vratné kelímky jsou tady
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Cílem tohoto projektu, který se již osvědčil v mnoha jiných městech, je nejen veřejný pořádek při akcích, ale zejména šetrnější přístup k životnímu prostředí. Používání jednorázových kelímků na velkých kulturních akcích jako jsou Havířovské slavnosti, bezpochyby výrazně přispívá ke zvýšení produkce plastových odpadů. Město stále hledá cesty, jak množství tohoto odpadu omezit. Vratné kelímky nabízejí schůdnou alternativu, kdy nedochází k jednorázovému použití a následnému ukončení života plastového kelímku, ale k jeho dalšímu použití (z dostupných zdrojů je to min. 200 použití).

„O této změně jsem uvažoval již delší dobu a jsem moc rád, že s tímto systémem začínáme i v Havířově. Doufám, že návštěvníci celoměstské akce záměr pochopí a zálohovaný kelímek se bude objevovat i na dalších akcích,“ řekl k projektu náměstek primátora Ing. Bohuslav Niemiec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

10:28 Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatí…