Havířov: Začala rekonstrukce podjezdu pod železniční tratí, provází ji dopravní omezení

05.04.2017 11:36

Město Havířov zahájilo modernizaci podjezdu u vlakového nádraží. Opraven bude úsek od malého kruhového objezdu před podjezdem až po kruhový objezd u prodejny Lidl včetně podjezdu pod železniční tratí. Práce potrvají do konce letošního roku a vyžádají si určitá dopravní omezení, obejdou se však bez objížděk.

Havířov: Začala rekonstrukce podjezdu pod železniční tratí, provází ji dopravní omezení
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Dopravní omezení spočívají v omezení kapacity průjezdnosti komunikace U Nádraží. V průběhu celé stavby bude průjezd mezi kruhovými objezdy před železničním mostem vedle nádraží a u Lidlu pro všechna vozidla zachován vždy v jednom dopravním pruhu v každém směru. Veškerá dopravní omezení budou řádně označena dopravním značením v retroreflexní úpravě.

Vybudováním nového chodníku a cyklostezky zajistí Havířov bezpečnější dopravu v této části města. Rekonstrukce zahrnuje kompletní úpravu povrchů stěn podjezdu, instalaci nového LED osvětlení či kamerového systému v podjezdu napojeného na systém sledování městské policie. Město nechá vybudovat nový spojovací chodník a cyklostezku.

"V rámci modernizace plánujeme zúžení komunikace ve směru od Šumbarku na Havířov na jeden jízdní pruh a vybudování odděleného chodníku pro pěší včetně cyklostezky, který povede až k prodejně Lidl v městské části Havířov-Šumbark. Současně chceme zvýšením výškové úrovně a oddělením chodníku pevnou zábranou od silnice zlepšit bezpečnost chodců a cyklistů. Ve směru od Havířova na Šumbark pak necháme opravit chodník a instalovat pevné zábrany mezi chodník a silnici," popsal průběh prací vedoucí odboru správy a rozvoje majetku města René Vašek s tím, že cílem těchto úprav je zvýšení bezpečnosti při průchodu chodců a průjezdu cyklistů. Právě díky tomu bude větší část rekonstrukce ulice U Nádraží financována z evropské dotace.

"Dotace pokryje 90 procent z uznatelných nákladů daných projektem. Celková předpokládaná cena zakázky činí necelých 15 300 000 korun," potvrdil Vašek. Dále dodal, že velmi důležitá bude také oprava dešťové kanalizace, jelikož podjezd bývá často zaplavován během přívalových dešťů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…