Havířov: Základní škola Mládežnická chce realizovat nové projekty

09.02.2017 6:30

Základní škola Mládežnická podá žádost o dotaci Ministerstva pro místní rozvoj ČR a grant Evropské unie. S touto finanční podporou chce pro své žáky vybudovat nové moderní učebny a v rámci programu ERASMUS+ zajistit pedagogům vzdělávání v zahraniční a mezinárodní spolupráci s jinými školami. Souhlas s podáním žádostí vyslovila Rada města.

Havířov: Základní škola Mládežnická chce realizovat nové projekty
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

V případě přiznání dotace Ministerstva pro místní rozvoj by vedení Havířova chtělo projekt předfinancovat prostřednictvím bezúročné půjčky a v rozpočtu na příští rok ho finančně podpořit v rámci spoluúčasti žadatele. Pokud by škole byla dotace přiznána, rozhodli by zastupitelé.

Prostřednictvím finanční dotace Ministerstva pro místní rozvoj ČR by chtěla ZŠ Mládežnická pro své žáky vybudovat zcela novou moderní učebnu fyziky a chemie. "Chtěli bychom, aby výuka na našich základních školách odpovídala současnému vývoji a moderním výukovým metodám pro praktické i teoretické vyučování. Proto je potřeba využít všech dostupných možností a příležitostí. Nové modernizované prostory umožní rozšíření nových forem výuky, aktivní zapojení žáků do výuky, zvýší jejich motivaci a zájem o přírodní a technické vědy," řekla k projektu Alena Zedníková, náměstkyně primátorky pro sociální rozvoj. "Součástí projektu by bylo zajištění bezbariérovosti učeben a sociálního zázemí, což je samozřejmě velmi důležité," doplnila.

ERASMUS+ je vzdělávací program Evropské unie. Bude-li grant škole přiznán, podpoří profesní rozvoj svých pedagogů. "Čím lépe jsou na tom s jazykovým vzděláním pedagogové, tím kvalitnější je pak jejich výuka, rozvoj jazykových dovedností žáků, zvýšení povědomí žáků o jiných kulturách a jejich zapojení se do sítě mezinárodních kontaktů. Chceme, aby žáci našich škol odcházeli na střední školy a učiliště s dobrým základem jazykové výbavy," uvedla Zedníková a dodala: "Umět se domluvit v zahraničí je dnes dobrý předpoklad k uplatnění se na trhu práce." Vzdělávání pedagogických pracovníků probíhá formou účasti na kurzech a seminářích či formou stínování jiných pedagogických pracovníků na školách v zahraničí. Do projektu se chce zapojit jedenáct učitelů napříč prvním a druhým stupněm. Grant by byl plně hrazen poskytovatelem dotace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…