Havířov letos podpoří sportovní a mimosportovní oblast částkou kolem čtyřiatřicet milionů korun

02.03.2017 17:45 | Zprávy

V rámci svého jednání zastupitelé odhlasovali také dotace pro nejrůznější společenské, kulturní, osvětové nebo sportovní činnosti a akce, jejichž pořadatelé si zažádali o podporu z městského rozpočtu.

Havířov letos podpoří sportovní a mimosportovní oblast částkou kolem čtyřiatřicet milionů korun
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Do sportovní oblasti letos z městského rozpočtu poputuje necelých 25 milionů korun. Krom sportovních subjektů jako je např. Městský fotbalový klub, HC AZ Havířov či Sportovní klub stolního tenisu Baník Havířov město podpoří také menší sportovní činnosti a akce, havířovskou ligu škol a různé sportovní události. V schválených dotacích do sportu jsou i částky podporující mj. organizaci Havířovské desítky - běhu na podporu boccii, 44. ročníku celostátního krasobruslařského závodu Havířovská růže nebo závodu Havířovský zlatý kahanec na Těrlickém okruhu. Sportovní činnost havířovských školáků podpořili zastupitelé např. dotací na provoz krytého bazénu v Havířově-Šumbarku.

Pro mimosportovní sféru zastupitelé odsouhlasili dotaci přesahující částku 9 milionů korun. Tyto městské finance podpoří činnosti subjektů ze sociální, kulturní nebo školské oblasti, oblasti partnerských vztahů, prevence kriminality a protidrogové prevence a oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví.

Město tak podpoří činnost Armády spásy a dalších zařízení ze sociální oblasti či různé sociální projekty. Podporu města získala např. tradiční soutěž krásy Miss Reneta, folklorní soubor Vonička nebo taneční skupiny Limit dance comporation a Horizonty. Peníze z rozpočtu půjdou např. také Hasičskému záchrannému sboru Moravskoslezského kraje.

Zastupitelé rozdělili na dotacích částku o přibližně 3 miliony vyšší než v loňském roce.
 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

ODS už není, co bývala

ODS bývala k EU dost kritická, dnes je to naopak. Navíc jste se spojili s dost eurofederalistickými stranami. Je vám jasné, že jste tak pro řadu lidí, včetně mě, kvůli tomu nevolitelní? A že tím nahráváte konkurenci? Proč nekandidujete samostatně? Já třeba k eurovolbám nepůjdu, protože není koho vol...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Některé lávky na Benešově třídě čeká letos oprava

7:17 Hradec Králové: Některé lávky na Benešově třídě čeká letos oprava

Poté co byla v dubnu otevřena nová lávka u Kozlovky na Benešově třídě, bude město pokračovat ve zvel…