Havířov má první alternativní základní školu

09.04.2017 11:36

Rozhodnutím Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy bylo v závěru března povoleno zřízení soukromé Montessori základní školy Úsměv v Havířově. Škola bude působit v prostorách ZŠ M. Kudeříkové v Havířově-Městě od 1. září 2017.

Havířov má první alternativní základní školu
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Škola již určila termín zápisu dětí. "K dobrému fungování potřebuje škola žáky, a proto se dne 26. dubna 2017 od 15 do 18 hodin uskuteční v prostorách Základní školy Marušky Kudeříkové zápis dětí, jejichž rodiče mají o tuto formu vzdělávání zájem. Dostavit se mohou rodiče s dítětem, i když již absolvovali zápis na jiné škole. K zápisu je nutný rodný list dítěte, občanský průkaz a přítomnost nejlépe obou rodičů," uvádí Pavla Slamečková, zakladatelka Montessori základní školy Úsměv v Havířově.

V čem bude škola jiná? Ve třídě bude menší počet dětí, dva vyučující, výuka bude probíhat v připraveném prostředí v trojročí (1. - 3. ročník). "Učitel stává průvodcem učení v relativním tichu, při práci se speciálními pomůckami. Děti jsou slovně hodnoceny, důraz je kladen na práci s chybou a spolupráci s rodiči. Hlavní je motto Marii Montessori - Pomoz mi, abych to dokázal sám," vysvětluje Slamečková.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …