Havířov slavnostně ukončil opravu ZŠ Generála Svobody

05.12.2017 8:37

Na Základní škole Generála Svobody byla dnes slavnostně ukončena rekonstrukce, která měla za cíl snížit v celém objektu školy spotřebu energie. Město zde nechalo vyměnit okna a zateplit fasádu a některé ploché střechy. Díky dalším stavebním úpravám bude nyní navíc škola zcela bezbariérová.

Havířov slavnostně ukončil opravu ZŠ Generála Svobody
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

ZŠ Generála Svobody je rozlehlá pavilónová škola. Její rekonstrukce dosáhla téměř 38,5 milionu korun.

„Jsem velmi ráda, že se nám podařilo upravit rozpočet a školu v letošním roce opravit. Rekonstrukci jsme stihli podle plánu a oproti projektu se nám podařilo její náklady snížit o jeden a půl milionu korun. Náležitý dík patří našemu oddělení investic a také zhotoviteli,“ uvedla primátorka Havířova Jana Feberová.

Celý objekt školy byl zateplen, škola má nová plastová okna s izolačním dvojsklem a na čtyřech pavilónech budovy nechalo město zateplit střešní plášť, položit novou hydroizolační krytinu a instalovat zařízení systému ochrany před bleskem a záchytný systém pro údržbu plochých střech.  V rámci zateplení objektu byla poté vyregulována otopná soustava.

Pro bezbariérový přístup byl upraven vstup do školy, družiny i atria a také vstup k dětské lékařce, která v objektu ordinuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

16:31 České Budějovice: Primátorka pozdravila zlaté volejbalisty

V pořadí už jedenáctý extraligový titul získali volejbalisté Českých Budějovic, když ve čtvrtém finá…