Havířov slavnostně ukončil opravu ZŠ Generála Svobody

05.12.2017 8:37

Na Základní škole Generála Svobody byla dnes slavnostně ukončena rekonstrukce, která měla za cíl snížit v celém objektu školy spotřebu energie. Město zde nechalo vyměnit okna a zateplit fasádu a některé ploché střechy. Díky dalším stavebním úpravám bude nyní navíc škola zcela bezbariérová.

Havířov slavnostně ukončil opravu ZŠ Generála Svobody
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

ZŠ Generála Svobody je rozlehlá pavilónová škola. Její rekonstrukce dosáhla téměř 38,5 milionu korun.

„Jsem velmi ráda, že se nám podařilo upravit rozpočet a školu v letošním roce opravit. Rekonstrukci jsme stihli podle plánu a oproti projektu se nám podařilo její náklady snížit o jeden a půl milionu korun. Náležitý dík patří našemu oddělení investic a také zhotoviteli,“ uvedla primátorka Havířova Jana Feberová.

Celý objekt školy byl zateplen, škola má nová plastová okna s izolačním dvojsklem a na čtyřech pavilónech budovy nechalo město zateplit střešní plášť, položit novou hydroizolační krytinu a instalovat zařízení systému ochrany před bleskem a záchytný systém pro údržbu plochých střech.  V rámci zateplení objektu byla poté vyregulována otopná soustava.

Pro bezbariérový přístup byl upraven vstup do školy, družiny i atria a také vstup k dětské lékařce, která v objektu ordinuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

16:14 Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

Znojemské Centrum odborného sociálního poradenství (dále COSP) se přestěhovalo do bývalého Hotelu Zn…