Havlíčkův Brod: Město hospodařilo loni s přebytkem, příjmy byly vyšší než výdaje

02.02.2017 10:05

Hospodaření města v roce 2016 skončilo kladnými čísly. Ve všech měsících uplynulého roku byly rozpočtové příjmy vyšší než vynaložené výdaje. Na jeho konci vykazovalo město přebytek hospodaření v objemu více než 19 mil. Kč.

Havlíčkův Brod: Město hospodařilo loni s přebytkem, příjmy byly vyšší než výdaje
Foto: havlickuv-brod.ceskehory.cz
Popisek: Havlíčkův Brod

„Rozpočtové příjmy byly oproti plánu o 6,2 procenta vyšší a činily tak 492 mil. Kč. Rozpočtové výdaje jsme naopak o 5,7 procenta nedočerpali a jejich celková výše byla necelých 473 mil. Kč,“ upřesnil starosta města Jan Tecl.

Finanční hospodaření města ani žádné jím zřizované organizace nevykazují žádné ztráty ani závazky po lhůtě splatnosti a město generuje již několik let provozní přebytek. Právě přebytek provozních příjmů nad výdaji umožňuje městu investovat do zlepšování stavu veřejných statků a realizovat projekty s dotační podporou národních nebo evropských fondů.

„Peněžní prostředky z přebytků hospodaření z minulých let použijeme jako zdroj pro financování dalšího rozvoje města či komunálních služeb,“ doplnil Jan Tecl. Aktuální vývoj hospodaření mohou občané města průběžně sledovat na webových stránkách
města www.muhb.cz prostřednictvím aplikace Klikací rozpočet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…