Havlíčkův Brod: Nové koupaliště se otevře veřejnosti v sobotu v 9 hodin

14.06.2018 6:33

Po čtyřech měsících dokončila dodavatelská firma náročnou rekonstrukci koupaliště a realizovala projekt tak, jak si havlíčkobrodští zastupitelé představovali.

Havlíčkův Brod: Nové koupaliště se otevře veřejnosti v sobotu v 9 hodin
Foto: havlickuv-brod.ceskehory.cz
Popisek: Havlíčkův Brod

Záměrem bylo změnit celkovou koncepci koupaliště, bazény s obklady vyměnit za nerezové a změnit prvky za modernější. „Stav koupaliště byl katastrofální, každým rokem se investovalo půl milionu Kč do oprav a dokonce musel být nakonec i v jedné sezóně předčasně ukončen provoz. Nerezové vany i další prvky jsou sice dražší, ale mají dlouhou životnost,“ uvedl místostarosta Čeněk Jůzl.

Během výstavby ještě došlo k několika změnám ku prospěchu provozu i veřejnosti. „Předěl mezi bazénovými plochami, zarostlý keři, zadržoval nečistoty, a tak byl nahrazen kamínky s jednotlivě vysazenými keři a plochy byly doplněny předpěstovaným trávníkem, protože by nebylo možné zahájit provoz na běžně oseté ploše,“ vysvětlil místostarosta a doplnil: „Náklady proto ještě stouply z plánovaných 42 na 44 mil. Kč, ale o koupaliště je ze strany veřejnosti velký zájem a trvanlivost této úpravy předpokládáme několik desetiletí.“

 

Na rekonstruovaném koupališti přibyly nové vodní atrakce, jako jsou skluzavky pro malé i středně velké děti, šplhací sítě, koš na basket, nová dmychadla zajišťující podvodní masáže. Pro menší byl pořízen tzv. houpací kanál s vlnící se vodou. „Brouzdaliště je propojené skluzem, takže děti z něj mohou přecházet do bazénu, v každém bazénu je barevná skluzavka ve tvaru kobry, doplňuje je stříkací zvířátko a také stříkací děla,“ popsal Petr Honsa z Technických služeb města, na co se mohou návštěvníci koupaliště těšit, a dodal příjemnou informaci, že vstupné zůstává ve stejné výši jako dříve. Koupaliště se poprvé otevře v sobotu 16. 6. ráno v 9 hodin.

„Přejeme občanům krásné léto, aby si na novém koupališti užili co nejvíce slunečných dnů,“ vzkázal Čeněk Jůzl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Pravda o zeleném šílenství pro ĆR

Pane Fialo, díky za vaši iniciativu, tak, aby se občané dozvěděli pravdu. Jen mě mrzí, že konference proběhne v poslanecké sněmovně , tyto opravdové odborníky bychom měli slyšet v diskusi bud ve veřejnoprávní české televizi, kterou si všichni platíme, nebo v jiné komerční televizi, ale obávám se, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Město čeká stavebně i dopravně náročné období

7:37 Litoměřice: Město čeká stavebně i dopravně náročné období

Otevřené výkopy, dopravní uzavírky i dočasně neprůjezdná Mrázova ulice bez možnosti napojení na most…