Havlíčkův Brod: Výsledky veřejného Fóra 2017 stanovily priority

04.11.2017 21:05

Široká veřejnost měla již třetím rokem možnost diskutovat s vedením města o problémech na veřejném fóru, které proběhlo dne 13. 9. 2017 v klubu OKO. Přítomní společně určili problémy (možno říci i priority), kterými by se radnice měla přednostně zabývat.

Havlíčkův Brod: Výsledky veřejného Fóra 2017 stanovily priority
Foto: havlickuv-brod.ceskehory.cz
Popisek: Havlíčkův Brod

Hned v úvodu se občané seznámili s tím, jak se radnice věnovala problémům definovaným v předchozích dvou letech. „Město Havlíčkův Brod se ztotožnilo se závěry předchozích konání veřejného Fóra a realizuje nejvýznamnější zakázky stavebního charakteru v souladu s prioritami občanů. Jedná se například o atletický areál, komunitní dům, opravy budov školských zařízení, rozšíření parkování, cyklostezky, revitalizace parku Budoucnost a další,“ informoval vedoucí odboru rozvoje města Josef Beneš.

Následně proběhla veřejná diskuse, během které se občané domluvili na definici problémů pro příští rok. Přítomní měli možnost se zapojit do diskuze hned v několika oblastech, jako je například životní prostředí, bezpečnost ve městě, školství, strategický rozvoj města, sociální služby nebo volný čas diskutovaný u „stolu mladých“.

Z každé oblasti byly prostřednictvím hlasování vybrány dva největší problémy. Na předních příčkách se tak objevil nový skatepark, podpora výstavby lůžkového hospicu, cyklostezka Perknov – sídliště Rozkošská, parkování na Výšině či levnější prostory pro pořádání kulturních akcí.

"Je vidět, že veřejné Fórum se stává tradicí, což dokazuje i účast 130 občanů nejen z Havlíčkova Brodu, ale i z jeho místních částí. Letos si své požadavky do první desítky prosadil i stůl mladých," dodala Marie Kudrnová, koordinátorka projektu Zdravé město a místní Agenda 21.

Definované problémy byly následně ověřeny anketou mezi občany, která probíhala zhruba měsíc. Lidé měli možnost hlasovat elektronicky prostřednictvím webových stránek města či formou dotazníku.

„Jestliže se problémy, které se na veřejném Fóru objevily v první desítce, dostaly i do první desítky ve veřejné anketě, jde o problémy ověřené. V letošním roce anketa ověřila celkem osm problémů. Oproti loňskému roku, kdy město obdrželo 1090 platných hlasů, byl tentokrát počet hlasů dvojnásobný (2040 platných hlasů),“ zakončila Marie Kudrnová.

Problémy města Havlíčkův Brod, ověřené veřejnou anketou

  • nový skatepark
  • podpora výstavby lůžkového hospicu
  • cyklostezka Perknov - sídliště Rozkošská
  • levnější prostory pro pořádání kulturních akcí
  • parkování na Výšině
  • taneční klub
  • podpora výstavby kanalizace v místních částech
  • celoroční přístupnost zrekonstruované věže kostela

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…